Micsoda? Vicces magyar vígjáték?!

Bizony, minden esély megvan rá, hogy a Liza, a rókatündér szórakoztatóra sikeredett. Mellette pedig Clint Eastwood remeke is látható mától. Moziajánló.

IMG_6324_moni

Az öreg Clint megint odatette

Amerikai mesterlövész – Tavalyi tengerentúli premierje után gyakorlatilag a magyar filmes körök egyik legjobban várt filmje, Clint Eastwood filmje, az Amerikai mesterlövész. Eastwoodban az a tiszteletre méltó, hogy az idő múlásával volt mersze átállni a kamera másik oldalára, és már több kiváló alkotás is bizonyítja, ez bizony jó húzás volt. Most, a szerep kedvéért magát szarrá gyúró, Bradely Coopert dirigálva mutatja be egy amerikai katona lelki próbáját amit a háború idéz elő. Emberünk ugyanis az egyik legjobb a szakmájában, 160 áldozatott tett el láb alól, akiket biztos távolból, távcsöves puskájával szedett le. Ez és a bajtársak elvesztése pedig már komoly teherrel bír. Mind a két szombathelyi moziban lehet nézni. A filmet egyébként 6 Oscarra, közte a legjobb film kategóriájára, jelölték.

 

Futanari

Liza, a rókatündér – Nem, teljesen nem a japán agymenés okozta félig ember félig állat, de mindenképpen pöcsös nőről van szó. Ez itt kérem egy új magyar vígjáték, ami – és most mindenki kapaszkodjon meg a karfában – ráadásul még vicces is. Már ha lehet hinni a filmes kritikákat író kollégáknak, akkor a fővárosi sajtóvetítésen a film után még taps is volt. Ez a nem semmi. Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmjét forgatta ezzel a darabbal és úgy néz ki, hogy kevésbé nagy neveket felvonultatva is össze tudott hozni valami maradandót. A film sztorija egyébként röviden annyi, hogy van nekünk egy szerelemre vágyó ápolónőnk, aki akarata ellenére sorozatgyilkos lesz. Már úgy, hogy a halál sorra leszedi a potenciális pasi jelölteket. Savaria moziban lehet a filmet tesztelni.