A mami pornó vásznon is támad

A héten végre megtörtént az, amit a tini lányok eddig csak saját képzeletükben élhettek át. Kikötözős szex a vásznon. Jah, van még pár másik film is. Soroljuk.

jamie-dornan-50-shades-of-grey

James Bond-képző

Kingsman: A titkos szolgálat – A trailerek nem igazán fogtak meg, aztán egyre nagyobb lett a hype a film körül és azt kell, hogy mondjam egy jó kis lendületes, fiatalos, mégis a régi titkos ügynök filmek hagyományait tiszteletben tartva készítette el Matthew Vaughn. Vaughn az utóbbi időben olyan filmekért felelt, mint az X-Men. Az elsők, vagy az eljövendő múlt napjai. IMDB-n is elég jól muzsikál a darab, jelenleg 8,2/10-en áll. Szóval azt kell, hogy írjam, hogyha valaki egy jó kis krimis-akciófilmes szórakozásra vágyik, ezzel nem fog befürdeni. Egyelőre még csak a Cinema City játssza, ott tessék keresni.

 

Kötözz ki!

A szürke ötven árnyalata – Bár még csak február van, és a 2010-es évek közepét tapossuk, de azt hiszem, már most megvan az idei év és egyben az évtized legtúlértékeltebb filmes darabja. Ez pedig nem más, mint a könyvtárszakos hallgatók között csak mami pornóként emlegetett Szürke ötven árnyalata. Aminek rövid tartalma annyi, hogy a milliárdos, erősen szadista hajlamú Mr. Grey betámadja az interjút kérő, egyetemi hallgató Steele kisasszony összes nemesebb testnyílását. De persze a pornót messziről lefitymáló, sőt azt bottal sem megpiszkáló 15-25 éves női közönséget olyannyira találta be az alkotás, hogy már a premier előtti vetítésen teltházakkal mentek a helyi mozik. Csak óvszert gyerekek, azt használjatok!

 

A Szuper Szivacs!

SpongyaBob: Ki a vízből – Azt gondolom, hogy aki SpongyaBob idióta, groteszk világát szereti annak ez a film maga lesz a felüdülés. Azt azért érezni lehet a filmek, hogy van benne egy bizonyos él reagálva ezzel az elmúlt évek szuperhős trendjeire. Na de kit érdekel ez, Jókedv, kacagás, Patrik, Rák úr, Tunya csáp, Szandi és persze a legkockásabb nadrágot viselő tengeri szivacs. A srácok 3D-ben támadnak, mindkét moziban.

A multimilliomos jazz dobos

Whiplash – Damine Chazelle főként zenés filmekben utazik. 2013-ban a Hibátlan előadás című filmmel, most pedig a Whiplash-sal próbál meg elkalauzolni minket a színfalak mögé.  Ezúttal két dobos generáció egymásnak feszülése szül kisebb nagyobb drámákat. Minden esetre a filmnek kiváló ajánlólevél, hogy Golden Globeból egyet, BAFTA-díjból hármat zsebelt be. Az Oscaron pedig 5 kategóriában van versenyben. Az Agóra moziban lehet a dobszerkóra ütni.

Fiatalon megbotlottak

Káin gyermekei – Gerő Marcell egy 1985-ös Mész András dokumentumfilmet folytat most. Egészen pontosan annak jár utána, hogy a közel 30 éve gyilkosságért letartóztatott és elítélt, akkor még, fiatalkorúak, hogyan váltak felnőtté és mennyire viselik magukon a bélyeget, mennyire tudnak visszarázódni a társadalomba. Érdekes téma. A Savaria moziban lehet megnézni a filmet.