Van valami jó film a héten?

Angelina Jolie drámáját nagyon ajánljuk. Ezen felül, rendőrös dráma, Wachowskis sci-fi és Csingilinges mese.

unbroken_kritika_0

Mila Kunis rakétái

Jupiter felemelkedése – A Mátrixszal nagyot szakító Wachowski testvérek röppályájának hanyatlása tulajdonképpen már a trilógia vége felé elkezdődött. Aztán a Felhőatlasznál derült ki, hogy a két túlértékelt rendező nagyjából mindent elfelejtett, ami a filmnyelvvel kapcsolatos. Most pedig egy újfajta franchise megteremtésével próbálkoznak. A Jupiter felemelkedése ugyanis majdnem minden szempontból sorozat indító lehetne, csak éppen nincs benne semmi plusz, amitől tényleg az is lesz. A sztori annyira sablonos, mint a tombolahúzás az SZM bálon. Jupiter egy kiválasztott, csak éppen ezt ő maga sem tudja addig, amíg egy messziről jött szuperkatona meg nem mondja neki és együtt az űrbe indulva vissza kell, hogy állítsák a világ egyensúlyát. Mindkét moziban nézhető.

Egy Lannister mindig ad második esélyt

Második esély – A Trónok harcából ismert Jaime Lannistert alakító, Nikolas Coster-Waldau főszereplésével készült el ez a dán, feliratos dráma. A sztori egyébként meglehetősen érdekesnek tűnik. Két rendőr a főszereplőnk, akik közül az egyiket, Andreast alakítja Waldau. Egyik nap járőrözés közben egy drogos házaspárhoz kell kimenniük, ahol aztán egy szekrényben elbújt gyerekre bukkan. A rendőr magához veszi a gyerek, bízva abban, hogy jobb életet tud neki biztosítani, mint korábbi nevelői. Hogy ez mennyire lesz jó vagy rossz ötlet, a filmből kiderül. Savaria moziban tessék keresni!

Angelina Jolie drámája

Rendíthetetlen – Egy igaz történetet vitt vászonra Angelina Jolie. A főszereplője Louis Zamperin, atléta olimpikon, akinek lelőtték a gépét a második világháborúban, aztán 47 napig hánykolódott a tengeren, majd pedig japán hadifogságba esett. Mivel Zamperin története napvilágra került ezért a sztori végét nagyjából mindenki ki tudja találni. Jolie csapata egyébként 3 Oscar jelölést is kapott. A film versenyben van a legjobb operatőr, a legjobb hangvágás és a legjobb hangkeverés kategóriájában. Savaria moziban lehet megnézni, ezt a filmet.

Tündér mese a kis tündéreknek

Csingiling és a Soharém legendája – Csingiling és a kalóztündér tavaly csalogatta be a legkisebbeket a mozikba. A film jövedelmező volt, így a tündéreket is addig ütik amíg meleg. Máris itt van a folytatás, egy újabb tündérmese. Egy újabb tanulság a gyerekeknek. Ne ítélj elsőre! Ez lesz az az üzenet amit a picik 76 perc elteltével magukévá tehetnek. Ebben pedig a legnagyobb segítség a Soharém lesz. Mindkét moziban elcsíphető a történet.

Jah, és már most szólok, hogy február 11-től, vagyis jövő hét szerdától érkezik a „mami pornó” vagyis a Szürke ötven árnyalata a szombathelyi mozikba is. Nehogy lemaradj!