Mancs ment meg az unalomtól

A magyar mentőkutya ihlette filmen kívül, hackert üldözhetünk és birkózhatunk is a szombathelyi mozikban.

mancs_film_2015

Az ember legjobb barátja


Mancs – Volt egyszer egy világhírű magyar mentőkutya, aki nagyon sok emberéletet megmentett. Ő volt mancs, akit 2006-os halálakor egy ország gyászolt. Hát éppen itt volt az ideje, hogy egy filmmel is megemlékezzenek róla. Ez a Pejó Róbert által írt és rendezett film egyébként egy fikciós alkotás. Az ami megegyezik az „eredeti” Manccsal, az csupán a címszereplő kutya fajtája és neve. A többi tulajdonképpen egy tisztelgés a világ összes mentőkutyája előtt. Mind a két szombathelyi moziban látható a film.

Thor megint világot ment

Blackhat – Vagyis a vörös köpenyes félistent alakító Chris Hemsworth. Ezúttal megint a „világ ki van téve a hackerek támadásainak és nagyon gyorsan tönkre tehetnek mindent egy számítógéppel” problémával találkozunk és Chris az egyetlen kigyúrt hacker a világon aki meg tudja akadályozni mindebben a gonosz agytrösztöt. A film rendezője és forgatókönyvírója az a Michael Mann, aki Az utolsó mohikánt, a Szemtől szemben vagy A bennfentest követte el. Azért egy kicsit le kell törjem a lelkesedést. A Rotten összesítése alapján ez a film mind a kritikusoknál, mind a közönségnél alig kapart össze 30%-ot. Cinema Cityben lehet keresni.

Birkózás mesterfokon

Foxcatcher – Bennett Miller filmje a valóságból merít, olyannyira, hogy a történet gerince egy megtörtént sztori. A minőségre egyébként az is garancia, hogy a rendező olyan szintén valós eseményeken alapult filmeket hozott össze, mint a Capote vagy a Pénzcsináló. Ez esetben egy félig őrült, a sportra áldozni hajlandó örökös és a birkózás kemény világa van feltálalva. Olyan színészekkel, mint Steve Carell,Chaning Tatum vagy Mark Ruffalo. Miller a filmmel elnyerte már a Cannes-i filmfesztivál legjobb rendező díját, számos jelölést kaptak a Golden Globeon és jelölve vannak az Oscaron is. Savaria mozi tűzte műsorra.