Ben Afflek thrillerben sokkol

Nézhetünk egy nem katasztrofális katasztrófa filmet és részt vehetünk egy különös utazáson is. Filmbemutatók a hétre.

MV5BMTQyNjUxMjU5Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMDk5MzM5MDE@._V1__SX1303_SY591_

Fincher megint alkotott

Holtodiglan – Hetedik, Játsz/Ma, Harcosok klubja. Mit kell ezen tovább spilázni? David Fincher filmjei mindig tökéletes szórakozást nyújtanak azoknak akik a kissé szokatlanra és a feszített idegekre vágynak. Ezúttal Ben Afflek lesz a főszereplője, annak a történetnek, amiben egy ötödik házassági évfordulójukat ünneplő pár – akiknek egyébként mindenük megvan ami csak a földi javakból kijuthat – nem várt nehézséggel találkozik. A nőt ugyanis elrabolják. A gyanú pedig, a nyomozás előrehaladtával, az addig hűségesnek és tisztességesnek hitt férje terelődik. A kérdés az, hogy hol van a feleség és, hogy valóban ártatlan-e a férj? A film egyébként tuti szórakozásnak ígérkezik, az IMDB-n csupán egyetlen ponttal lemaradva a tökéletességtől 9/10-en áll a mutató.

Gyáva nyúl?

Lavina – Kevés olyan katasztrófa film van ami nem is annyira a természeti esemény következtében bekövetkezett emberi pánikról és menekülésről szólna, hanem sokkal inkább annak utóhatásairól. Nos, ez a film, ez ilyen. Ez a svéd-dán-norvég dráma, egy svéd családról szól, akiknek franciaországi sí útjuk tragédiába torkollik, amikor az egyik síparadicsom lejtőin megindul a lavina. A család túléli, ám a férj az események közben, nem családja-, csupán saját bőrének mentésével foglalkozik. Hazatérve aztán a lavina közben tapasztaltak válságba sodorják a család hétköznapjait. A kissé lelkizős benyomást tett sztori jelenleg 7,8-ra áll a netes bázisban.

Tudományos farmer

T.S. Spivet különös utazása – Az Amelie csodálatos életéért felelős Jean-Pierre Jenuet követte el ezt a kissé egyszerű történetvezetésű, de magát a mestert ismerve, csavarokkal teli filmet. Főhősünk egy montanai farmon él, ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy folyton a környezetét bogarászva, tudományos leírásokat készítsen. Egy nap aztán nem várt telefonhívást kap, az egyik neves múzeum kéri meg, hogy tartson előadást és egy díjat is adományoznak neki. Spivet tehát felkerekedik, hogy megvalósítsa álmait.