Jackie Brown előtt

Jön egy újabb young adult film, Postás Pat végre mozifilmet kapott és vicceskednek a maffiózók. Mozibemutatók a héten.

jackie_brown_blu-ray_1

Nyugi, lesz az évben még nagy, látványos bluckboster csak még várni kell rá. Új filmekben így sincs hiány. Soroljuk!

A kocka nyomában

Az útvesztő – Alapjában véve milyen egyszerű is egy jó thrillert rendezni. Kell egy zárt hely, kellenek kétségbeesett szereplők és a remény, hogy végül is a szorult helyzetből van kiút, ám ehhez kockáztatni kell. A Kocka és a Fűrész filmek is nagyjából ettől lettek olyan nagy durranások. Most pedig egy labirintus és a fogságába esett fiatalok azok, akik a feszültséget megalapozzák. Kellemes csalódás lehet a film azoknak, akiknek a young adult filmektől már herótja van. Az IMDB is nagyon bőkezű volt az alkotással, 8/10-et pontozott rá.

Kamaszkorom legszebb nyara

Sráckor – Richard Linklater életművét elnézve nem szokatlan tőle a formabontás. Ez esetben is valami olyant kapunk, ami témájában nem igazán mozgatja meg a Földet, ám tálalásában mégis valami különleges. Néhány színész és 12 év, ez kellett ezúttal ahhoz, hogy egy Mason nevű fiú kamasszá válásának legfőbb állomásainál ott lehessünk, mint néző. Az eddigi kritikák pedig az égig magasztalják, így én is csatlakozom azokhoz akik azt mondják, ezt a filmet látni kell!

Jackie Brown előtt

Született bűnözők – Daniel Schechter első saját rendezésű filmje a Született bűnözők. Elsőre pedig igen csak nagyot próbál meg fogni emberünk, hiszen annak a bűnözőpárosnak a fiatal kori baklövéseit mutatja be, akiket a Tarantino-féle Jackie Brownból ismerhettünk meg. Vagyis Ordell Robbie és Louis Gara elevenedik meg ismét a vásznon. Szinte hallom ahogy a Tarantino rajongók felszisszennek, hogy lehet ebből jót kihozni? A kérdés számomra is válaszra vár. Talán annyi lehet bíztató, hogy a történet alapját ugyanaz az Elmore Leonard jegyzi, aki a Jackie Brownt is megírta. Minden esetre az IMDB 5,9/10-et, a Rotten pedig 63%-ot adott a produkcióra. Ez az a sor Louis?

Mindig kétszer csönget

Postás Pat – A mozifilm – Ezek az angolok aztán értenek a gyerekek minőségi szórakoztatásához. A dolog bája pedig abban is rejlik, hogy pillanatok alatt megmondja a néző, hogy a konzervatív stílusjegyeket és arisztokrata tartást viselő szereplők a szigetországi iskola szülöttei. Legyen szó Wallace & Gromitról, esetleg Bob mesterről vagy éppen Postás Patról. Most ez utóbbi kapott egész estés filmet. Ahol Pat túlnő a postáskodáson és egy tehetségkutatóban mutatott remek produkciója után kénytelen átadni a levélhordást másnak. Az azért nem biztos, hogy a szülők is jó fognak szórakozni, de a kisiskolás korosztály egészen biztosan.