A Bosszúállók rendesen szívatják egymást a jeges vödör csellendzzsel

Egy kicsit viccesebbnek és egyébként kevésbé veszélyesebbnek ítélem meg a jeges vödör csellendzset, mit a sörös változatát. A egy korsó sört egy húzásra megivós facebookra feltöltős, majd aztán mást megjelölős videók helyett itt egy vödör jeges víz landol az megjelölt fején, majd megjelölve 3 új tagot tovább megy a játék.


Az egész egyébként 2012-ben kezdődött, amikor Pete Frates megtudta, hogy egy különleges, gyógyíthatatlan betegsége van, mely befolyásolja sorsát, sportkarrierjét. Pete ma már sajnos beszélni sem tud, és épp ezzel keződött a jegesvödör videók terjedése. A közösségi hálón megkérte pár ismerősét, hogy tegyenek meg helyette valamit: öntsék le magukat egy vödör jeges vízzel. Az első „Icebucket Challenge” videók készítői szerették volna azt, ha mások is csatlakoznának. Így a játékban részt vevőknek azon túl, hogy egy vödör jeges vizet kell a fejükre önteniük, meg kell kérniük ismerőseiket, hogy 24 órán belül töltsenek fel egy hasonló videót a közösségi oldalakon. Ha ez mégsem történne meg, akkor a kinevezett embernek adakoznia kell (bármennyit, de van aki szerint ez minimum 100 dollár) az ALS kutatásának, gyógyításának javára. Az amerikai sportvilág szinte azonnal reagált a kihívásra főleg azért, mert az ALS egyik áldozata Lou Gehrig baseball sztár volt 1942-ben – írja tájékoztatásul a socialdaly.com.

Ebbe a játékba csatlakozott a minap mindannyiunk kedvenc Vasembere, Robert Downey Jr. aki, teljesítve a jeges vödör kihívást azonnal Thornak passzolta tovább a labdát. Chris Hemsworth sem ijedt meg egy kis hidegvíztől, a felkérés pedig most Jeremy Rennernél, vagyis Sólyomszemnél, Chris Evasnél vagyis Amerika kapitánynál és Mark Ruffalonál vagyis Hulknál pattog tovább.