A galaxis őrzőivel több, mint egymilliárd dollár bevétele van Disney-nek

Az egy hete bemutatott A galaxis őrzői című sci-fi kalandfilm kasszasikere már több mint egymilliárd dollár fölé repítette idén a Disney stúdió bevételeit az Egyesült Államokban. guardians-of-the-galaxy-9

 

 

A külföldi jegyeladások elérték a kétmilliárd dollárt, ami azt mutatja, hogy a Marvel filmstúdió 4 milliárd dollárért való megvásárlása meghozta gyümölcsét. Az üzleti eredmények azt jelentik, hogy a Disneynek sikerült megelőznie a Warner Bros. stúdiót és piaci részesedését tekintve már a második filmstúdióvá vált. Egyedül a 20. Century Fox előzi meg, amely idén szintén rekordévet mondhat magáénak az X-Men – Az eljövendő múlt napjai, A csillagainkban a hiba és A majmok bolygója – Forradalom című filmjeivel – adta hírül pénteken a Variety.

Múlt heti bemutatása óta A galaxis őrzői globálisan 219,3 millió dolláros jegybevételt hozott. A Disney két másik idei kasszasikere az Amerika kapitány – A tél katonája 713,6 millió dollárt, a Demóna 727,9 millió dollárt.

Az idei immár sorban a kilencedik év, amikor a Disney belföldön átlépte az egymilliárdos jegyforgalmazást és az ötödik év, hogy a kétmilliárd dollárt globálisan.

-mti-