Palvin Barbi a moziban villant

A magyar szupermodell a Herkulesben domborít, rálelünk egy milliárdokat érő fotós leletre és zenével szerelmeskedünk. Mozi bemutatók a héten.

20140717palvin-barbara-herkules

A ezeregyszázhuszonnyolcadik Herkules feldolgozás mellé, jön egy kis romkom meg egy elképesztő sztori egy magáról sosem tudott fotóművészről. Szombathelyi mozipremierek.

Izomzizi

Herkules – Dwayne „The Rock” Johnson újabb filmben mutatja meg színészik képességeit izmait. A 300 óta az ókori mondák újraértelmezésében tocsogó Hollywood idén már a második Herkules filmet tolja ki magából. Az idei első egy no name színészekkel felállított, klisétengerben úszó tesztoszteron tutaj volt. Talán ez jobb lesz, hiszen benne van a mi Barbink, a Palvin is. Ezen felül a trailerek alapján igényes CGI szörnyek és talán egy pötty történet is meglapul a hullámos hajfürtű expankrátor füle mögött. A filmet egyébként javarészt nálunk forgatták és szerepel  benne – bár igaz kb. annyit mint egy antik váza – a mi Palvin Barbink is.  Az IMDB index egyébként bizakodás keltő, 7,3/10. Ha szereted a fantasy elemekkel operáló, mitológián alapuló, akciófilmet akkor csalódni nem fogsz.

Muzsikus romkom

Szerelemre hangszerelve – Egy igazán kedves kis romkomnak ígérkező keiraknightleys nyári limonádé ez a film. Szerelem és karrier hajszolása New Yorkban. Egy régóta együtt lévő pár zenei karrierjét akarja beindítani, amikor a pasi szerződést kap és a dicsőség a fejébe száll. Addigi szerzőtársát és barátnőjét pedig ejti. A sztori akkor kezd érdekes lenni, amikor a lány a pofáraeséssel mit sem törődve továbbra is alkotni kezd és egy lemezkiadó exalkamlazottja felfigyel rá az egyik bárban, éneklés közben. Igazi kis randi mozi. A gitárpengetőjét senki se hagyja otthon!

Amikor a negatív pozitív

Vivian Maier nyomában – Egy fantasztikus történet az elkallódott majd később felfedezett tehetségekről. Vivian Maier egy Amerikában élő dada volt, aki imádott fényképezni. Képeit azonban jórészt elő sem hívatta. Halála után pedig már majdnem feledésbe merültek, amikor egy John Maloof nevű fiatal történész egy bolhapiacon egy doboznyi negatívot vásárolt, potom pénzért. Később kiderült, a képek olyannyira magas művészi szintet képviselnek, hogy Maloofot egy csapásra milliárdossá tették. Elképesztő sztori, érdemes megnézni. Savaria moziban lehet keresni.