Ez a forradalom a majmoké lesz

A nyár legnagyobb dobásának ígérkező Majmok bolygója, a tűzoltásban segédkező Repcsi az Anarchia esete a szombathelyi mozikban.

MV5BMTk2NTA4Mzg3Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMjE2NTg1MTE@._V1__SX1218_SY883_

5 fim jut a hétre, ezekből azonban mindössze 1 jut el a Cinema Citybe. Lássuk a hét felhozatalát.

Majomparádé

Majmok bolygója – Forradalom – 2011-ben indították újra a Majmok bolygója sorozatot és bár a nyitódarab nem rengette meg a Földet, elég szépen termelt ahhoz, hogy a jöjjön a folytatás. Arról nem is beszélve, hogy a kritikai siker is indokolta, hogy a leporolt klasszikus előtörténete tovább szövődjön. A szereplőgárda meglehetősen kicserélődött, James Franco például ebben az új darabban már nem kapott helyet. Helyette Gary Oldman és az eddig meglehetősen szerény karrierrel rendelkező Jason Clarke kapott főszerepet, na meg Andy Serkis, aki ismét Caesar megformálójaként kap rivaldafényt. A filmről elég annyit mondani, hogy a USA-ban már köröket vert a Transzformers 4-re, az IMDB pedig 8,5/10-re lőtte be. Mindenképpen impozáns ajánlólevél. Csak és kizárólag a Savaria Moziban tessék keresni. A film forgalmazója ugyanis egyelőre nem tudott megegyezni a Cinema Cityvel, így a hálózatnál nem lesz elérhető.

Újabb verdabőr

Repcsik: A mentőalakulat – A Pixar legjövedelmezőbb filmje a Verdák. Na nem jegybevételre gondolok, hanem sokkal inkább arra a sok sz*rra, amit a cég a kocsis pizsamától kezdve a hátvakarón át elad a verdabuzi gyerekeknek. A vasat tehát addig kell ütni, amíg meleg. A kocsik mellé jöhettek a repülök. Rozsdást pedig már tavaly megismerhették a gyerkőcök, aki most újabb kalandba keveredik ( Hogy imádom ezt a szófordulatot.). Az animátorok aztán tudják ám a tutit. Na mi jobb egy sima autónál Pistike? Hát a tűzoltóautó. Akkor most pedig, Rozsdás repcsi, tüzet olt. A 83 perces animációs mozi mind a két szombathelyi mozgóképszínházban elcsíphető.

Bűn az élet

A megtisztulás éjszakája: Anarchia – James DeMonaco aztán nem viccel ám. Tavaly debütált a mozikban A bűn éjszakája című mozija, ami viszonylag erős kezdés után egy kicsit szétesve ért véget. Az alapötlet az, hogy az Amerikai Egyesült Államokban (Hol máshol?) van egy este, amikor bármit elkövethetnek az állampolgárok, bármilyen bűn is az, következmények nélkül marad. A tavalyi film egy család történetét mutatta be, akik ezen az éjszakán megpróbálnak túlélni. Ez a mostani pedig egy véletlenszerűen összeverődött idegen viszontagságait meséli el. Hogy a film mennyire hagy ZS kategóriás ízt a szájakban egyelőre nem tudni, de a Savaria moziban ez is kiderül.

Menekülni minden áron

Fuss, Fiú! – A II. világháború borzalmait nehezen lehet feldolgozni, nem csoda hát ha a filmesek időről időre előveszik a témát megpróbálva a kollektív emlékezet terhét enyhíteni. Most egy német-francia-lengyel koprodukcióban készült 112 perces film egy fiú személyes drámáján keresztül mutatja meg, milyen volt a vészkorszak. A 8 éves Srulik 1942-ben menekül el a varsói gettóból, hogy önállóan próbáljon meg túlélni. Közben pedig saját bőrén tapasztalja meg az emberi természet kettőségét. A filmet már májusban bemutatták Magyarországon, így kritika van bőven, a megható szót lehet a legtöbbet olvasni benne.

Róma, gondolák…

Róma körül – Róma körül van egy bazi nagy elkerülő, a Gra. Ami kb olyan mint a Szaturnusz gyűrűje. Ez a dokumentum film pedig azt mutatja meg, hogy Róma nem csak a turista látványosságokból áll, hanem a belváros szívétől távol is élnek emberek, sőt igazi karakterek, akik megérdemelnek egy dokumentum filmet.