Adam Sandler felkavarja az érzéseket

Nagyon korrekt romantikus vígjátékot tett le az asztalra Adam Sandler, aki valószínűleg a legjobb fej apa a Földön.

MV5BMTUyOTY0NjQ2OV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDg1NDc3MTE@._V1__SX1218_SY840_

Ha nem tudnád nyomulunk a facebookon is, itt.

Adam Sandler nem színész, de kit érdekel. Egy jófej csávó, aki az utóbbi években képes olyan filmeket kiadni – a néha tényleg nagyon gyenge altestiség mellett – amik megindítják az embert. De leginkább akkor érezzük, hogy elemében van, amikor olyan gyermeklelkű felnőttet játszik, akinek a család érdekében kell megkomolyodnia, vagy egy kicsit megváltoznia. Apafej, Nagyfiúk vagy éppen az egyik örök kedvenc az 50 első randi, ahol a mostani Kavarás című filmjében szintén partnernőjéül szegődött Drew Barrymoreral már dolgoztak együtt.

MV5BMTQ4OTU3NjM0N15BMl5BanBnXkFtZTgwNTc1NDc3MTE@._V1__SX1218_SY883_

Ha Adam volt már reménytelenül szerelmes, a rábízott gyerekkel együtt felnövő laza srác vagy éppen a család mellett még mindig minden idiótaságra kapható nagyfiú, akkor miért ne lehetne mindez most egy személyben? Egészen pontosan ezt a figurát szabják most rá, Sandler pedig él a lehetőséggel, hogy ismét magát „játszva” komédiázhasson. Elnyomva pár jópofa poént, amit olyan lazán tesz meg, mint két rég látott ismerős a szupermarketben találkozva. Közben pedig a történet szerint mégis magában hordozza a világ egyik legkeserűbb érzését.

MV5BMjE3MTgzOTMwN15BMl5BanBnXkFtZTgwOTY1NDc3MTE@._V1__SX1218_SY840_

Ez a kettősség jellemző az egész filmre, ahol hol a nevetéstől, hol pedig a meghatottságtól kezd el csorogni az ember könnye. Ügyesen lavírozva, hogy egyik se legyen túlsúlyban és közben még a romantika nagy rózsaszín felhője is rátelepedhet a vászonra.

MV5BMTc4OTMwNDgzNV5BMl5BanBnXkFtZTgwODg1NDc3MTE@._V1__SX1218_SY883_

Őszintén bevallom, vonakodtam elmenni a Kavarásra, ám olyan kellemesen csalódtam, hogy kedvem lett a régi, jobban sikerült Adam Sandler vígjátékokat is előszedni.

MV5BMTgwMjA5NDYxOV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzc1NDc3MTE@._V1__SX1218_SY840_

A filmnek egyébként nem csak a történetmesélés fonalán van nagyon kellemes végkicsengése, de a szereplők is hozzátesznek egy lapáttal. Adam Sandler, ha csak magát is hozza, akkor is nagyon természetes. E.T. örökbarátja Barrymore dögös és gondoskodó, a gyerekek mind karakteresek, Shaq csak Shaq, Terry Crews pedig a film második felében a szimpla megjelenésével is nevetésre ingerel.

MV5BMTg4NjU4NzAyNl5BMl5BanBnXkFtZTgwNjU1NDc3MTE@._V1__SX1218_SY840_

Ez a film úgy szórakoztató és szerethető, ahogy van. Nem akar új határokat szabni a műfajnak, elkerüli a gyomorforgató alpári és ciki poénokat és újra felfedezteti a családi kötelékek örömét és a kamaszkori problémák bánatát. Adam Sandler, még sok ilyent kérünk!

MV5BNzI0Mzk3NjU1N15BMl5BanBnXkFtZTgwMzY1NDc3MTE@._V1__SX1218_SY840_

Értékelés: 9/10.

Akinek ajánlom: Romantikus családanyáknak, egyedülálló apáknak és utazási iroda alkalmazottaknak.

Akinek nem ajánlom: Érzéketlen, primitív sportszerárusoknak, akik a kamaszodó fiúktól még a babyszittelést is sajnálják.