A Transformers-film bemutatóját fenyegeti egy jogi vita miatt annak egyik kínai szponzora

Napokkal a legújabb Transformers-mozi bemutatója előtt szerződésszegéssel vádolja és bírósági perrel fenyegeti az azt jegyző amerikai Paramount Stúdiót a film egyik kínai szponzora.

XXX TRANSFORMERS-AGE-EXTINCTION-MOV-JY-4661-.JPG A ENT

A pekingi Pangu Befektetői Csoport a hétvégén jelentette be: teljes körűen meg kívánja szakítani együttműködését az amerikai stúdióval, mivel az nem teljesítette az általa korábban szerződésben ígérteket. A cég a sárkányalakú pekingi Pangu bevásárlóközpontnak a tulajdonosa, amelyben és mely körül a Transformers legújabb, negyedik részének.

 

A kihalás korának több jelenete is forog.

A vállalat állítása szerint mintegy tízmillió jüannal (360 millió forint) szponzorálta a filmet, amiért cserébe a pláza és az ott lévő szálloda posztereken és bemutatókon való reklámjára kapott ígéretet, és azt, hogy a kínai bemutatót a létesítményben tartják.

 

A Paramount és a szerződésben társ két másik kínai vállalat ugyanakkor nem teljesítette a fentieket, amivel a cég közleménye szerint „komoly anyagi károkat okozott és nagymértékben rombolta a Pangu hírnevét”. A világpremierre Hongkongban került sor, s a reklám sem valósult meg, a cég így most logójának és a hotelnek a filmből való törlését kéri, és hivatalos beadvánnyal fordult az illetékes kínai felügyelethez, hogy függessze fel a film forgalmazását.

A Paramount Stúdió közleményében úgy fogalmazott: a Pangu bevásárlóközpontja gyönyörűen fest a vásznon, s „sajnálja, hogy a vállalat az együttműködés egyes aspektusaival nem elégedett”. A Paramount azt is hozzátette: dolgozik a felmerült vitás kérdések megoldásán.

Az amerikai vállalatnak többek közt azért is érdekében áll így tenni, mivel Kína jelenti a Transformers-sorozat egyik legnagyobb piacát. Az előző, harmadik rész 165 millió dollárt hozott a kínai piacon, ami az észak-amerikai bevételeknek csaknem a fele.

 -mti-