Gareth Edwards Nagy-Britanniában forgatja az első különálló Star Wars-filmet

A produkció felvételeire a Pinewood filmstúdióban kerül sor, ahol jelenleg a Star Wars VII. rész forgatása folyik J. J. Abrams rendezésében.

694px-Star_Wars_Logo.svg

Az Edwards-féle űrfilm a Star Wars-univerzumból építkezik, de nem folytatása a hamarosan újabb három epizóddal bővülő űrsagának. A különálló filmnek egyelőre nincs címe, de azt már bejelentették, hogy 2016. december 16-án kerül a mozikba.

 

Az újabb Star Wars-filmről maga George Osborne brit pénzügyminiszter küldött követőinek egy Twitter-üzenetet, amelyhez egy közös képet csatol J. J. Abramsszal, a Lucasfilm elnökével, Kathleen Kennedyvel és R2-D2 robottal. Mint írta: „Ma este a VII. rész forgatási helyszínéről jelenthetem be, hogy egy másik Star Wars-film is készül Nagy-Britanniában”.

 

Osborne szerint az, hogy a Star Wars VII. részének forgatása Angliába került, brit filmes szakemberek tehetségét és felkészültségét bizonyítja, és a film egyúttal „több munkát és több befektetést” jelent az országnak.

 

A pénzügyminisztérium adatai alapján a Nagy-Britanniában készült filmek befektetései tavaly meghaladták az egymilliárd fontot, ami az előző évhez képest 14 százalékos növekedést jelentett.

 

A Star War-filmek jogaival rendelkező Lucasfilmet felvásárló Disney korábban bejelentette, hogy az új Star Wars-trilógia egyes részeinek megjelenése között a sorozathoz kapcsolódó önálló filmeket is bemutat majd.

 -mti-