Londoni stúdiót nyit a Star Wars amerikai effektusműhelye

Stúdiót nyit Londonban a Star Wars-filmeket gyártó Lucasfilm látványeffektus-műhelye, az Industrial Light and Magic (ILM) – közölte a BBC News.

_72943650_lucas1_624afp

A londoni leánycég 200 alkalmazottja a készülőben lévő új Star Wars-filmeken és egyéb Nagy-Britanniában gyártott produkciókon, köztük a Bosszúállók 2015-ben a mozikba kerülő folytatásán, az Avengers: Age of Ultron című akciófilmen dolgozik majd.

A Star Wars: VII. rész forgatása májusban kezdődik a Pinewood stúdióban J. J. Abrams rendező vezényletével. A produkció látványeffektusaiért Roger Guyett felel, aki korábban Abrams Star Trek-filmjeinek effektusait készítette. Guyett jegyezte csaknem tíz éve A Sith-ek bosszúja című Star Wars-epizódot is.

A London Soho negyedében megnyíló effektusstúdió az ILM elnöke, Lynwen Brennan szerint teljes körű szolgáltatást nyújt majd a produkciókhoz.

A Walt Disney Co. által 2012-ben 4 milliárd dollárért felvásárolt Lucasfilm Ltd. januárban Szingapúrban is megnyitotta új főhadiszállását, amely az űreposzra utalva a Sandcrawler (Homokjáró) becenevet kapta, és ugyancsak több száz fős stábbal működik.

 -mti-