Az MGM oroszlánja otthagyta mancslenyomatát a hollywoodi Chinese Theatre előtt

Leo, a 90. évi jubileumát ünneplő MGM filmstúdió emblematikus oroszlánja lett az első vadállat, amelynek mancslenyomatát rögzítették a híres hollywoodi TCL Chinese Theatre előtti járda egy cementlapján.

 1750717_me_0223_MGM_Paw_01_FO.jpg

A fejét félrebillentve ordító oroszlán a stúdió minden filmje előtt megjelenik a filmvásznon. A ceremóniára, amelyen az MGM elnöke, Gary Barber és a Rocky-sztár Sylvester Stallone is megjelent, szerdán került sor. Barber felidézte a stúdió történetét, és megemlékezett a filmvállalat hírnevét megalapozó sztárokról, kiemelve Stallone, Greta Garbo, Clark Gable, Judy Garland, Lana Turner, Mickey Rooney és Elizabeth Taylor nevét. Az elnök azt is örömmel említette meg, hogy az MGM az egyetlen stúdió, amelynek egymás után két filmje ért el milliárd dolláros bevételt: 2012-ben a 007 – Skyfall és A hobbit sikerének köszönhetően.

1750717_me_0223_MGM_Paw_07_FO.jpg

Stallone arról beszélt, milyen hálás azért, hogy az MGM esélyt adott neki, és támogatta elképzeléseit. „A világon mindennel a stúdiónak tartozom, mert hajlandóak voltak esélyt adni nekem a Rockyval, holott még magam sem voltam biztos magamban. Megláttak valamit a dologban, a forgatókönyvet, és ez kitárta az ajtót” – mondta.

A Leót „alakító” oroszlán szereplését a közönség feszült csendben követte. Miután az állat otthagyta mancslenyomatát a cementlapon, még pózolt a fotósoknak, majd gyorsan távozott.

A ceremóniával indult el az MGM egy évig tartó ünnepségsorozata, amely a stúdió öröksége és története előtt tiszteleg. A jubileum alkalmából a mozikban és a filmvállalat televíziós csatornáin különleges, a 90. évfordulóra emlékeztető trailert is vetítenek.

 -mti-