Niki Laudát is sokkolta a róla készített film balesetjelenete

Ron Howard, a Hajsza a győzelemért című film rendezője idézte fel a Forma-1-es pilóta szörnyű balesetét. Az egykori osztrák világbajnok erről a produkció hétfői londoni premierjén mesélt.

"RUSH" The Movie World Premiere - Red Carpet

 

A brit főváros Odeon filmszínháza előtt kiterített vörös szőnyegen Howard társaságában felvonultak a szeptember 12-től már a magyar mozikban is látható film főszereplői: a Laudát alakító Daniel Brühl, a riválisát, James Huntot játszó Chris Hemsworth, illetve a Hunt első feleségét megszemélyesítő Olivia Wilde.

"Rush" World Premiere

Az 1400 meghívott vendég között érkezett – stílszerűen versenyautóval – a premierre Sergio Perez és Janson Button, a Forma-1 két mai sztárja – számolt be a bemutatóról a Sky News.

 "RUSH" The Movie World Premiere - Red Carpet

Niki Lauda elmondta: fogalma sem volt róla, hogyan zajlott le a baleset, amely miatt súlyos égési sérüléseket szenvedett az arcán, egészen addig, amíg meg nem nézte Howard filmjét, amely a Hunttal való óriási küzdelmét idézte fel az 1976-os Forma-1-es világbajnokságon.

 "RUSH" The Movie World Premiere - Red Carpet

Az osztrák pilóta alig néhány héttel azt követően szállt versenybe riválisa ellen, hogy 1976-ban a német nagydíjért folyó küzdelemben Ferrarijával balesetet szenvedett, és több mint egy percre bennragadt lángba borult versenyautójában.

 Hunt And Lauda Out

“Benne voltam, úgyhogy azzal voltam elfoglalva, hogy túléljem” – idézte fel Lauda. Hozzátette: Howard filmje annyira valósághű lett, hogy őt is megrázták a kórházban játszódó jelenetek. “Tehát a film is egyfajta sokk volt számomra” – mondta.

 David Hasselhoff and Hayley Roberts arrive at the world premiere of Rush at a cinema in Leicester Square, central London

“Érzelmi és fizikai párbaj volt, amelyben megpróbáltak felülkerekedni, beteljesíteni győzelem utáni sóvárgásukat. Mindezt még intenzívebbé tette, hogy a Forma-1-ben zajlott, egy olyan világban, amely veszélyes, látványos, filmszerű. Tehát annyira zsigeri, hogy arra gondoltam, ez fantasztikus kombináció” – mesélte az 1976-ban zajlott küzdelemről Howard.

Lauda arról is beszélt, hogy ma már meleg szívvel gondol nagy riválisára, aki 1993-ban szívroham következtében elhunyt. “Jó lenne, ha itt volna ma este, akkor ez lenne a legszebb napom” – mondta.

 -mti-

Hozzászólások lezárva.