Helen Mirren nem akart ártatlanokat ölni új akciófilmjében

Nem akart ártatlanokat ölni hamarosan mozikba kerülő RED 2 című filmjében Helen Mirren, ezért kicsit átformálta szerepét, amely szerint egyébként hidegvérrel gyilkoló CIA-ügynököt alakít.

RED-Mirrenlead

Az Oscar-díjas színésznő erről a Reader’s Digest magazin júliusi számában nyilatkozott, hangsúlyozva, hogy utálja az olyanfilmeket, amelyekben „véletlen és könyörtelen halál” látható. A 67 esztendős Mirren ezért meggyőzte a rendezőt, hogy ne kelljen ártatlan szemlélődőket ölnie a produkcióban.

„Van egy nagy jelenet, amelyben besétálok egy követségre és lövöldözni kezdek. Azt mondogattam a rendezőnek: Senkit nem lövök agyon. Azt akarom, hogy kiderüljön, hogy nem ölök meg senkit. Legyen ez teljesen világos, kérem” – idézte fel Mirren.

Mint elárulta, az általa alakított Victoria ezért csupán „részben harcképtelenné teszi őket”. A színésznő azzal magyarázta ellenkezését, hogy rémesen elkeseríti, ha olyan filmet lát, amelyben véletlen áldozatok vannak, ugyanis mindig arra gondol, hogy „nekik is van családjuk, ahova hazamennek, vannak gyerekeik”.

A színésznő arról is meggyőzte a rendezőt, hogy egy másik jelenetben az autós hajszában ne haljon meg egy véletlenül odakeveredett teherautósofőr. Így a filmben az látható, hogy a teherautó megpördül, de szerencsésen landol. „Némiképp vesztes csatát vívtam, de megtettem, ami tőlem telt” – fűzte hozzá.

Mirren azt is elárulta a The Daily Telegraph által ismertetett interjúban, hogy már semmi kedve a partikhoz, túl fáradt a mulatozáshoz. „Haza akarok menni és este 10.30-kor az ágyban akarok lenni” – mondta.

A Dean Parisot rendezésében forgatott RED 2 augusztus 8-án kerül a magyar mozikba.