DVD, de itt a D-t is ejtjük

Megjött a Django elszabadul DVD-n. Tetszetős, választható külcsín és kicsit sovány belbecs. Belenéztünk Tarantino remekébe.

fotó 1 (1)

Quentin Tarantino ismét nagyon alkotott a Django elszabadullal, amiben – a korábbi filmjeihez hasonlóan – ismét összeszedett egy adott műfajra jellemző stílusjegyet. Ezúttal a westernhez nyúlt és a végeredmény: mestermunka. A filmről nem is nyáladzok többet, hiszen itt már megtettem. Jöjjön a kézzelfogható lemez formátum, jöjjön a DVD.

 fotó (1)

Külcsín

Gyorsan leszögezném, hogy a Django azon kevés DVD-khez tartozik amelyek felajánlják a borítóválasztás lehetőségét. A kiadvány kétféle címlappal jelent meg. Van egy – engem leginkább, a Becstelen Brigantyk dizájnjára emlékeztető – fehér alapú és egy szürkés hátterű borító. A képek egyébként hozzák a magyarországi moziplakátokat, amikből szintén ez a kettő került annak idején a plakáttartókba. 

fotó 3

A kiadványok nem csak címlapjukban, a gerincükben is eltérőek, de a hátsó borító egy, az egyben ugyan az. A gerincen azonban minden esetben a Django és Dr. Schultz néz ránk. Akárcsak a filmben, itt is szépen megosztják a szerepeket. 

fotó 4

A hátlap szépen szerkesztet és a doki mászós alakjával lendületet kap az egész. Ami viszont ismét felállította a karomon a szőrt, az a díjak, díjazások, jelölések felsorolása, sőt nagyban kiemelése a fed és a hátlapon. Újra felteszem a kérdést: Van olyan aki a nem ismeri a Django elszabadul című filmet. Vagy nem is hallott róla? Igen, van. Akkor az nem, hogy DVD-t sem vásárol, de még tévéje sincs. És ha már a feliratok, a 18-as karika ebben az esetben – bár nem szándékosan, hanem egészen véletlenül – úgy simul bele az összehatásba, mint lágy vaj a kenyér apró krátereibe. 

fotó 5

A tokot felpattintva csodaszép belső nyomás és egy kissé lehangoló fehér lemez vár minket.

 fotó (2)

Belbecs

A Django nem sok mindent kapott a felfegyverzéskor. DE. Van a mozgó menüt kezelve van egy olyan opció, ahol nem csak jelenetet, de zenét is tudunk választani. Ezt lenyomva aztán arra a filmrészletre ugrunk, ahol az adott soundtrack szól. 

A dalok és természetesen a film is 5,1-es magyar hangot kaptak. 

Rögzítés-1

Bár ez egy olyan opció, amivel eddig én még DVD-nél nem találkoztam, a további extrák eléggé lelombozóak. Reklámokon kívül más nagyon nem kapott helyet a lemezen. Egy a Django látványterveit elmesélő kisfilm, valamint egy Tarantino Blu-ray gyűjtemény és a filmzene reklámja.

Rögzítés-2

 

Rögzítés-5

Rögzítés-4

Rögzítés-3

Rögzítés-6