Spielberg egy indiai film producere lesz

Steven Spielberg azt tervezi, hogy elvállalja egy indiai film produceri feladatait. Az Oscar-díjas rendező erről Indiában beszélt a The Times of India című napilapnak adott interjújában.

A 66 éves filmes elmondta, hogy a Pakisztán és India határán, a vitatott hovatartozású Kasmírban játszódó – és legalább részben ott is forgatott – film forgatókönyve már kész, de egyelőre nem dőlt el, hogy ki rendezi és a szereplőket sem válogatták ki. A főszerepekről a legnagyobb bollywoodi sztárokkal folynak tárgyalások.

Spielberg, aki hétfőn a bollywoodi filmipar jeles képviselőivel, köztük az Indiában szupersztárként tisztelt Amitábh Bácscsánnal találkozott, DreamWorks filmstúdióján keresztül akar bekapcsolódni a mumbai központú Reliance Entertainment egyfilmjének forgatásába.

Bácscsán a találkozó után Twitter-üzenetben osztotta meg követőivel, hogy “sziporkázó estét” töltött Spielberggel, amelynek során “filmek, kapcsolatok, forgatókönyvek, jövendő tervek és sok minden egyéb” került szóba – számolt be róla a BBC online hírszolgáltató.

Az indiai sajtó szerint Spielbergnek ez az első látogatása az indiai filmgyártás fellegvárában, az egykori Bombayban.

A hollywoodi rendező legutóbbi filmjét, a Lincoln című történelmi drámát 12 kategóriában jelölték Oscar-díjra, ezek közül a legjobb látványterv és díszlet, valamint Daniel Day-Lewis alakításának köszönhetően a legjobb színész díját kapta meg.

-mti-

Hozzászólások lezárva.