Tilda Swinton is feltűnik David Bowie új klipjében

Tilda Swinton Oscar-díjas színésznő játssza David Bowie külvárosi feleségét a brit zenész legújabb kislemezéhez forgatott videoklipben.

Swinton, aki a 2007-es Michael Clayton című filmben nyújtott alakításáért vehette át a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat, Bowie oldalán vásárolgat és tévézik a klipben.

A színésznő korábban a brit Orbital nevű elektronikus duó The Box című számához forgatott kisfilmben tűnt fel, amely a legjobb videoklip kategóriában versenyzett az 1997-es Brit Awards zenei díjátadón.

Az új Bowie-videót Floria Sigismondi jegyzi, aki korábban is dolgozott együtt az énekessel, és mások mellett a Muse zenekarnak, Katy Perrynek, a The White Stripes együttesnek és Marilyn Mansonnak is rendezett már videoklipet.
A The Stars (Are Out Tonight) című szám Bowie hamarosan megjelenő The Next Day című korongjának második kislemezeként látott napvilágot. Az énekes egy évtizedes szünet után rukkol elő az új stúdióalbummal.

A videóban két androgün modell, Andrej Pejic és Saskia De Brauw is feltűnik, Iselin Steiro norvég modellt pedig a fiatal Bowie bőrébe bújva láthatja a közönség – adta hírül a BBC News.

-mti-