A nyomorultak zenéje vezeti a Billboard lemez-toplistáját

A nyomorultak című musicalfilm zenéje vette át a Billboard kétszázas lemez-toplistájának vezetését.

 Az elmúlt héten 92 ezer album kelt el a Tom Hooper rendezésében készült film zenéjéből – ismertette csütörtökön a Nielsen SoundScan által közzétett eredményeket a BBC hírportálja. A lemezből előző héten harminc százalékkal több fogyott, de akkor ez csak a lista második helyére volt elég.

A 92 ezres eladás egyébként korántsem számít kiemelkedő eredménynek a toplista csúcsán: utoljára tavaly szeptemberben, TobyMac keresztény hiphop- és popelőadó Eye on It című lemezének sikerült még ennél is kevesebb, 69 ezer példányos eladással a lista tetejére kapaszkodnia.

A Russell Crowe, Anne Hathaway és Hugh Jackman közreműködésével készült A nyomorultak című lemezt az eladási listán jelenleg a Mumford & Sons Babel című albuma követi, amely egy hét alatt a nyolcadik helyről kapaszkodott fel a másodikra némi árcsökkentés és élénk reklámozás segítségével.

 

Filmzene legutóbb tavaly áprilisban vezette a Billboard kétszázas listáját, akkor Az éhezők viadala iránt volt nagy a kereslet.

 

A nyomorultak című film karácsony óta megy az észak-amerikai mozikban. Elemzők szerint jó esélyei vannak az idei díjszezonban, szerdán kilenc BAFTA-díjra jelölték, és várhatóan a csütörtöki Oscar-jelölésekből sem marad ki.

-mti-