Ted apja és Pókember csaja jelenti be csütörtökön az Oscar-jelöléseket

Seth MacFarlane, az idei Oscar-gála házigazdája és Emma Stone hozza nyilvánosságra csütörtökön az Oscar-jelöltek listáját – közölte honlapján az amerikai filmakadémia (AMPAS). 

A bejelentésre a filmakadémia Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Színházában kerül sor nemzetközi sajtótájékoztató keretében. Az esemény szervezői közleményükben kiemelték: 1972 óta először fordul elő, hogy az Oscar-díjkiosztó ceremónia házigazdája is szerepet kap a jelöltlista ismertetésében. Negyven évvel ezelőtt Charlton Heston vállalta a kettős szerepet. 

A filmakadémia először 1964-ben hirdette ki hivatalosan a díjaira jelöltek listáját. Azóta hagyományosan a szervezet elnöke hozza nyilvánosságra a kategóriánkénti névsort egy vagy két népszerű filmes személyiség társaságában. 

 Az akadémia tagsága most szavazhatott először online a jelöltekről. Az átállás azonban nem ment simán, a szavazatok leadásának határidejét egy nappal meg kellett hosszabbítani, mivel néhányan nehézségekbe ütköztek az új szavazórendszer használatakor. 

Az Oscar-díjakat február 24-én adják át a Hollywood & Highland Center Dolby Színházában. A 85. ceremóniát élőben közvetíti az ABC tévécsatorna, az Egyesült Államokon kívül pedig 225 ország nézői láthatják.

 -mti-