Danny Boyle nem akar Bond-filmet forgatni

Danny Boyle kizárta, hogy valaha Bond-film forgatására adná a fejét: az Oscar-díjas brit rendező szerint nem neki valók a csillagászati költségvetésű produkciók.

Boyle neve a nyári olimpia nyitó ünnepségén nagy sikert aratott Bond-jelenet miatt került kapcsolatba a 007-es filmekkel. A ceremónián ugyanis az ügyeletes Bond-színész, Daniel Craig magát a királynőt kísérte helikopterrel a londoni stadionba.

A BBC Radio 4 csatornája abból az alkalomból faggatta a rendezőt terveiről, hogy kedden avatták fel a rádió Boyle tervezte új neon feliratát, amely ezentúl a brit műsorszolgáltató salfordi épületkomplexumának (MediaCityUK) tetejéről világít. Boyle az olimpiai megnyitó Isles of Wonder címéből a Wonder (csoda) szót választotta feliratnak.

A rendező elárulta, hogy a Leonardo DiCaprióval forgatott, A part című nagy költségvetésű filmmel éppen eleget tapasztalt a hollywoodi nagyságrendű produkciókból, és úgy érzi, az nem az ő világa. „Bizonyos emberek képesek ezt kezelni, és szeretem is nézni a filmjeiket, de én sokkal jobb vagyok a kisebb költségvetésű filmekkel, és ameddig lehet, olyanokat akarok készíteni” – idézte a filmest kedden a BBC online hírszolgáltató.

Boyle, aki a Gettómilliomos című filmjéért kapott Oscar-díjat, jelenleg a Trance című thrilleren dolgozik, amely James McAvoy főszereplésével tavasszal kerülhet a mozikba.

-mti-