Darth Vader óriásplakáton „köszönte meg” a rá adott szavazatokat

A Csillagok háborújának ikonikus főgonosza óriásplakáton „köszönte meg” az ukrán választóknak, hogy nagy számban támogatták őt az október 28-i parlamenti választásokon.

 

A Kijev központjában feltűnt óriásplakáton a „sötét oldal” nagyura kijelenti, hogy nem érte váratlanul magas támogatottsága, hiszen népszerűsége töretlen, amit tettekkel és nem puszta ígéretekkel alapozott meg. Leszögezi, hogy a vitatott öt körzetben, ahol nem hirdettek eredményt, az újraválasztásokon 30-40 százalékos eredményre számít.

 

„Kérem az ukrán választókat, hogy tegyék félre a viccet, és vegyék komolyan a választásokat! Ne szavazzanak továbbra sem Putyinra, panda medvére, Lady Gagára és más hasonló „technikai” jelöltekre, akik mögött a hatalmon lévő Régiók Pártja áll” – figyelmeztet a figura.

 

A sötét nagyúr felszólítja továbbá az ukránokat, hogy egyesüljenek az ő oldalán az ország jövője érdekében, és emlékeztet arra, hogy támogatói a reformok mellett tették le voksukat.

 

Valóban sok ukrán választó írt fel a szavazócédulára filmhősöket, amerikai sztárokat, vagy éppen külföldi politikai vezetőket, akiket minden jelöltnél szívesebben látna a parlamentben. A vicceiről híressé vált dél-ukrajnai Odesszában például sajtójelentések szerint a szavazatok 3-5 százaléka lett emiatt érvénytelen. Darth Vader magasan a legtöbb szavazatot kapta, jócskán maga mögé utasítva Barack Obama amerikai, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

 -mti-