Rekordbevétellel zárta első hetét a Skyfall című mozi Nagy-Britanniában

Őfelsége leghíresebb filmbeli titkosügynökének újabb kalandja 32,7 millió fontos (11,5 milliárd forint) bevétellel zárta első hetét a szigetországban, túlszárnyalva az eddigi csúcstartó, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. című mozi sikerét.

„Az a tény, hogy a film egyre-másra dönti meg a rekordokat, egyrészt a készítők kemény munkájának, másrészt az immár ötvenéves múltra visszatekintő sorozat globális erejének csalhatatlan bizonyítéka” – mondta Gary Barber, az MGM filmstúdió elnök-vezérigazgatója.

A 007-es ügynök 23. kalandja majdnem napra pontosan ötven évvel az első James Bond film, az 1962-es Dr. No című mozi bemutatója után került a mozikba.

A Skyfall október 26-án, pénteken debütált a szigetországban és 20,1 millió fontos (7,1 milliárd forint) bevételt hozott az első hétvégéjén, maga mögé utasítva az összes eddigi epizódot és megszerezve a leglátogatottabb szombati film címét – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.
A 007-es ügynök szerepét immár harmadszorra magára öltő Daniel Craig további két Bond filmre írt alá szerződést. A Sam Mendes által jegyzett mozi november 9-én érkezik az Egyesült Államok filmszínházaiba.

-mti-