John F. Kennedy meggyilkolásáról szóló film producere lesz Tom Hanks

A Tom Hanks és Gary Goetzman által alapított, Playtone nevű produkciós cég látja el egy John F. Kennedy meggyilkolásáról szóló dráma produceri teendőit.

 

A Parkland című alkotás a forgatókönyvíró Peter Landesman első rendezése lesz. A film sorra veszi az elnök meggyilkolásához vezető eseményeket, és az Abraham Zapruder által a merényletről készített legendás amatőr felvételt is felhasználja – adta hírül a Variety című filmes magazin.

A mozi címe a Parkland Memorial Hospital nevére utal: 1963. november 22-én ide szállították be a meglőtt elnököt, és itt nyilvánították halottnak. Két nappal később az elnök gyilkosa, Lee Harvey Oswald is ebben a kórházban vesztette életét. Több évvel később pedig a merénylővel végző Jack Ruby halt meg itt.

A Playtone produkciós cég szárnyai alatt készülő alkotás azt mutatja be, hogy milyen hatással volt a végzetes nap különböző személyek, köztük egy FBI-ügynök, egy fiatal orvos, egy riporter, számos titkosszolgálati ügynök, az elnöki személyzet, Oswald bátyja, valamint Jackie Kennedy és Zapruder életére.

A film munkálatai ismét összehozták a Hanks, Goetzman és Landesman alkotta hármasfogatot, amely korábban a Deep Throat (Mély Torok) néven elhíresült FBI-ügynökről, Mark Feltről szóló mozin dolgozott együtt.