Meghalt Stork Csaba díszlettervező

Stork dolgozott a részben Magyarországon forgatott Underworld-ön és Hellboy 2-őn, valamint az év eleje óta a jelenleg Budapesten forgó Die Hard – Drágább, mint az életed című szuperprodukcióban is közreműködött.

 

Életének 57. évében váratlanul elhunyt Stork Csaba díszlet- és látványtervező – tudatta a család hétfőn az MTI-vel. Az Aglaja, a Szomorú vasárnap és a Látogatás díszlettervezőjét Budapesten, május 6-án érte a halál. Temetéséről később intézkednek.

A hmdb.hu online filmkatalógus életrajza szerint Stork Csaba építészeti tanulmányai után a Mafilmnél helyezkedett el, 1987-ben Sándor Pál Miss Arizonájának díszletét tervezte. Számos televíziós megbízás után Walter Hill Schwarzenegger-filmjének tervezőgárdájában dolgozott. Rengeteg reklámfilmhez tervezett díszletet; 1998-ban ő volt Az operaház fantomja című, Dario Argento által rendezett olasz-magyar koprodukció díszletének építészeti tervezője.

Számos játékfilmben dolgozott, nevéhez fűződik például Rolf Schübel Szomorú vasárnap, Pejó Róbert Látogatás és Deák Krisztina Aglaja című filmjének a díszlete. A halálhírt először közlő origo.hu hírportál felidézte, hogy Stork Csaba dolgozott a részben Magyarországon forgatott Underworld-ön és Hellboy 2-őn, valamint az év eleje óta a jelenleg Budapesten forgó Die Hard – Drágább, mint az életed című szuperprodukcióban is közreműködött. Legutolsó munkái közé tartozott az HBO Terápia című, most készülő sorozatának díszlete.

2010-ben a legjobb látványtervező kategóriájában jelölte az Osztrák Filmakadémia az akkor alapított Osztrák Filmdíjra a Látogatás című filmért.