Woody Allen dzsigolót játszik John Turturro filmjében

Woody Allen, aki már több mint egy évtizede nem állt a kamera elé más rendező filmjében, elvállalta John Turturro felkérését, aki dzsigolószerepet kínált neki független komédiájában.

A Variety filmes folyóirat online kiadása szerint a Fading Gigolo című produkciót Turturro rendezőként és forgatókönyvíróként is jegyzi. Emellett ő alakítja az egyik főhőst, aki barátjával (Allen) nem lát más kiutat a pénzhez jutásra, minthogy beszállnak a dzsigoló bizniszbe. Némi bonyodalmat okoz, hogy a haszid zsidó közösség, amelyben élnek, ezek után kissé gyanakodva tekint rájuk.

A film forgatása áprilisban kezdődik New Yorkban.

Allen, aki saját rendezéseiben rendre megjelenik a filmvásznon, utoljára 2000-ben szerepelt egy kollégája alkotásában, Alfonso Arau Picking El a kezekkel a feleségemtől című vígjátékában, és ugyancsak 2000-ben jelent meg önmagát alakítva Peter Askin és Douglas McGrath Company Man című munkájában – emlékeztetett a variety.com.

Az Amerikai Filmakadémia idei gáláján az Éjfélkor Párizsban című filmjéért forgatókönyves Oscarral jutalmazott Allen legújabb alkotása, a Rómában forgatott Nero Fiddled áprilisban debütál Olaszországban.