2011 legjobbjai

A nagy összegzések idején mi is elkészítjük saját filmes Best of listánkat. Íme a popcorn 2011-es legjobbjai:

Legjobb film – Drive

Hát akkor dobpergés mellett ezennel leplezzük le az idei év legjobb filmjét. Sajnos Szombathelyen csak késve tudtuk megnézni azonban végül így sem maradtunk le semmiről. Giga-mega produkciók ide, látványorgiák oda, a film  még mindig az érzésektől film. Szép volt Drive!

 

Legjobb animáció – Rango

Ha már film folytassuk a rajzolt hősökkel. A Rango egy western paródia Johnny Depp módra, ami annyira jól sikerült, hogy egyenesen a popcorn aranyérmét is elnyerte vele mindannyiunk kedvenc hantás kaméleonja.

 

Legjobb férfi színész – Ryan Gosling

Tévedés lenne azt gondolni, hogy csak a Drive miatt kapta tőlünk Ryan Gosling az idei év legjobb férfi színész díját. A-A. Volt itt kéremszépen még egy Őrült, dilis szerelem és egy Blue Valentine is.

 

Legjobb női színész – Natalie Portman

Hát aki látta a Fekete hattyút annak kétsége sem lehet hozzá, hogy Portman idén elérte pályája csúcsát. Kiválóan játssza a naiv, anyuka kedvence fapinát, a következő percben úgy esik neki Mila Kunisnak mint gyöngytyúk annak a bizonyosnak. Párosan nézve az ember azt sajnálta a legjobban, hogy sokan voltak a moziban.

Legjobb pasi – Ryan Gosling

Nem csak színészként, de sharmörként is domborított Ryan Gosling a gyöngyvásznon. A színész árfolyama lassan az isteni Brad Pittével vetekszik ebben pedig kisfiús mosolya és beton kemény hasizma is a segítségére volt.

 

Legjobb nő – Mila Kunis

Ha lenne három kívánságom akkor azt úgy szóla: Mila Kunis, Mila Kunis, Mila Kunis. Új istennő tűnt fel idén a mozivásznon. Bár igaz, hogy a Fekete hattyú riherongya után egy Barátság extrákkal szende kislánya jutott neki, de utóbbiban is legalább annyi spiritusz volt amennyi bevilágítaná egész Magyarországot.

 

Legjobb rendező – Nicolas Winding Refn

Kissé nehezen megjegyezhető neve miatt, lehet a filmbarátok jobban teszik, ha fakultációt indítanak a Drive rendezőjének nevét memorizálandó. Mert ha legalább még egy pár olyan alkotást enged ki a keze közül, amelyek legalább a Drive színvonalának felét megütik, akkor érdemes lesz figyelni rá.

 

Legjobb DVD – Király beszéde (2 lemezes, digipack)

A film is kötelezte, meg a kiadó Budapest Film is hajlott a jóra és egy bársony tokba bújtatott két lemezes digipack kiadással koronázták meg a díjesővel jutalmazott Király beszédét. A külcsín, a taralom és a megfizethetőség is arra sarkallt minket, hogy 2011 legjobb DVD-jének válasszuk ezt a csodát.

Legnagyobb csalódás – Lopott idő

Sokat vártunk tőle, nagyot akart durrantani, aztán csak az ide-oda futkozó, értelmet nem lelő sztorit kaptuk. A lebosszantóbb az az, hogy meglett volna benne a potenciál de csak nem sült a puskapor. Sajnáljuk.