Magyarországon forgat a Szárnyas fejvadász és az Alien atyja

Magyarországon ideálisak a feltételek a nagy nemzetközi produkciók forgatására, ezért következő mozifilmjét is itt készítheti majd Ridley Scott. A világhírű brit filmrendező-producer Budapesten beszélt minderről; nyilatkozatának részletét a m1 Híradója mutatta be, a teljes beszélgetés az m1 Az Este című műsorában lesz látható.

 

Ridley Scott jelenleg Magyarországon forgatja a Ken Follett bestselleréből, Az idők végezetéig című könyvből készülő televíziós sorozatot az etyeki Korda Stúdióban. A rendező az interjúban a magyarországi munkamorált és az adózási rendszert dicsérte.

„Minden e mellett a helyszín mellett szól. Jelen pillanatban legalábbis. (…) A tényezők ilyen szerencsés együttállása esetén a filmipar virágzik és a helyszín gyakorlatilag kitermeli magából a tehetségeket és szakértőket a filmipar minden szintjén” – fogalmazott az Oscar-díjas rendező.

Ridley Scott azt tervezi, hogy jövő év közepén Magyarországon forgatja majd le következő, második világháborús filmjét, mert – ahogy fogalmazott – „olyan sok és nagyszerű városi helyszín van itt, ami a filmhez nélkülözhetetlen”.

(mti)