Sugar Ray Leonard okította Jackmant a boxra

Jövő héten a hazai mozik is elkezdik játszani a Vasököl című akciófilmet, melyben a jól ismert ausztrál színészt, a nemrég hazánkban forgató Hugh Jackmant új oldaláról ismerhetjük meg: veterán boxolót alakít a filmben, aki acélrobotokat készít fel az öklözésre. Ahhoz azonban, hogy hitelesen alakítsa a kiöregedett sportolót, kellett egy mentor, akivel a technikáját finomíthatta, felkészítője pedig nem volt más, mint a többszörös világbajnok ökölvívó Sugar Ray Leonard.

http://www.youtube.com/watch?v=si0c-i1XdpU&feature=channel_video_title

És hogy milyen érzés volt leckéket venni a legendás ökölvívótól?

– Az a nagyszerű dolog abban, hogy színész vagy, hogy nem is várnak tőled mást, minthogy kétbalkezes vagy. Mindig megkérdezte, mit tanultam, és mutassam is meg neki. Apám az angol hadseregben boxolt, így arra gondoltam, ennek jól kell kinéznie a vásznon, tetszenie kell apámnak, és ebben Sugar Ray fantasztikus segítség volt! A box egy magányos sport, és Sugar nyíltan beszélt erről az érzésről, arról is, milyen áron lett bajnok, a lemondásról, milyen döntéseket kellett meghoznia, és hogyan sínylette meg ezt az élete. Ezek a dolgok kellettek a hiteles alakításomhoz! – nyilatkozta Jackman.

A film elkészítésében egyébként Dreamworks stúdió feje, Steven Spielberg producerként a kezdetektől fogva kivette a részét, sőt, a mozi színvonalát tükrözi, hogy James Cameron „kölcsönadta” az Avatar speciális látványáért és effektusaiért felelős szakembereit, és még az Oscar-díjas operatőr, Mauro Fiore is kötélnek állt. A díszes társaság sorát a Lost – Eltűntek című sorozat sztárja, Evangeline Lilly szaporítja, hiszen nem hiányozhat a nő, az érzékiség sem a filmből.