Tűzoltó leszek s katona! Zombikat terelő juhász!

MV5BODE1MTUzNjk4OV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTU0MjIwNzE@._V1__SX1218_SY816_

Minden eddiginél nagyobb zombi hordát vonultatott fel a The Walking Dead 6. évadának szezonnyitója. A flash back annyira nem jött be, de a terelő tervért odáig voltunk.

Elstartolt hát a Walking Dead hatodik évada, ami pont annyira hozta lázba a rajongókat, mint a tesó sorozat a Fear the Walking Dead indulása, csak hát ez utóbbit, inkább hagyjuk.

MV5BMjI1NDk5NjA1OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNzc0MjIwNzE@._V1__SX1218_SY816_

Rick és kicsiny csapata Alexandriában maradt magára, ahol magas falak mögött érezhették magukat biztonságban, ám azt ugye tudjuk, hogy ebben a világban ember-embernek farkasa és a meghitt közösségben egy eltévedt golyó meg nem fosztotta életétől az egyik vezetőt. Így aztán Rick, azzal az „én ugye megmondta” nézéssel véget nem vetett a balhénak és vette át végleg az irányítást a lakóparkban.

MV5BMTQ4NDc0NDAwNl5BMl5BanBnXkFtZTgwMDc0MjIwNzE@._V1__SX1218_SY816_

Hát a szezonnyitó nem sokat törődött azzal, hogy a szoros kontinuitást megőrizze, én például az első másfél percben azon törtem az agyam, hogy tuti ez-e a hatodik évad első része, vagy esetleg összecseréltek valamit az adáslebonyolítóban.

MV5BMjA4NTAzNjI0Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNjM5NjY5NjE@._V1__SX1218_SY816_

Szóval az van, hogy pokoli erős szezonnyitót rakott nekünk össze az amc, ami egyből a közepébe vág. És bár nekem nem a kedvenc műfaji megoldásom a flash back, mégis végig tudtam izgulni az egészet. Ugyanakkor, ha egy hangyányit kurtább és feszesebb lett volna, az amúgy ötletesen fekete-fehérre váltó visszaemlékezős rész, akkor még a körmöm is lerágtam volna. Így csak maradt az ujjtördelés.

MV5BNTQzMjU4NDkxMF5BMl5BanBnXkFtZTgwODI5NjY5NjE@._V1__SX1218_SY859_

Azért lássuk be, hogy Rickék kalandjai lassan kezdenek ciklikusan ugyanoda visszatérni. A folyamatos kilátástalanságba és zombi koponya lékelésbe a néző is éppen ugyanúgy kezd belefásulni, mint az öreg Rick, aki rutinjának köszönhetően egy csillagcsavarhúzóval is képes hatástalanítani egy falka kóborlót. Szóval kell valami spiritusz, hogy felrázzon minket. Egyelőre az új szereplők sem hagytak mély nyomot bennem, viszont Eugene egyre jobban megszeretteti magát.

MV5BMTk1NTMxNzM3Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwMjY0MjIwNzE@._V1__SX1218_SY816_

A szezonnyitó pont attól rúgta be az öreg motort, hogy grandiózusra sikeredett. A többezer kóborló nem csak überfaszán mutatott a négy kamionnal körbezárt szurdokban, de valódi legyőzhetetlen ellenfelet is hozott hőseinknek. Aki, újra kimászni látszottak a bajból, egészen addig, amíg a sorozat megint elő nem hozta, hogy a problémát nem is az agyhalott zabagépek okozzák, hanem a túlélők, akiknek semmi sem szent, ha a saját irhájuk mentéséről van szó. És ahogy az természetesen lenni szokott, a bajok nem oldódnak meg, sokkal inkább tovább fokozódnak.

MV5BNDczMTg1ODU3M15BMl5BanBnXkFtZTgwMTM0MjIwNzE@._V1__SX1218_SY816_

Ha a békés falaknál megjelenek az élőhalott seregek, az hozhat megint egy újabb fajta ízt a történetbe. Ezzel azonban egy kicsit kezdek szkeptikus lenni, hogy ismét ugyanazt kapjuk pepitában. Ha csak el nem kezdődik valami mocskosul nagy darálása, mert bizony ezt a fajta harcmodort a Walking eddig még nem vette fel.