Egy Víkend, ami az életedre tör

Új magyar thriller próbál meg moziba csábítani. De ezen felük jön a rocker Meryl Streep és egy szexfüggő pár is.

vikend_jelenetfoto-1_fotokredit_budapestfilmprodukcio-1024x682

Magyar thriller 

Víkend – Mátyássy Áron első nagyjátékfilmje, a Víkend, ami első olvasatra klasszikus thriller elemekkel operál. Adott három karakter, akik jó viszonyt ápolnak, egészen addig amíg el nem jutnak egy viszonylag Isten háta mögötti helyre, ahol aztán egy vadászat során meghal valaki. Ez pedig túl nagy sokk, ahhoz, hogy a barátság, vagy jó viszony megmaradjon köztük. Ám nem csak, hogy felbomlanak a kötelékek, de mindannyiuk múltjából előmásznak sötét ügyek. A kérdés csak az, hogy az ember, embernek farkasa felállásból ki kerül ki győztesen.

Szexfüggők ha találkoznak

A (sz)ex az oka mindennek – Will Ferrel nevével fémjelzett produkcióban egy szinte lehetetlen helyzetet vázolnak fel az alkotók. Mi van akkor, ha szüzességünk elvesztése után rögtön szexfüggők leszünk, méghozzá az első partner okozta hatástól? Na ez pont egy ilyen kúrós film. Elvileg vígjáték, de én az első benyomásra inkább úgy fogalmaznék, hogy inkább víg kedélyű dráma lesz ez. Savaria mozi játssza.

Az igazi rock’n’roll

Dübörög a szív – Egész jó kis alkotócsapat gyűlt össze, mert a Dübörög a szív stábjában szinte mindenki Oscar díjas, a forgatókönyvírón keresztül a rendezőn át, a 3 Oscar díjas Meryl Streepről nem is beszélve. Igazi családi dráma, ahol a rock stár anyuka kénytelen rájönni, hogy az élet nem csak a világot jelentő deszkákon zajlik, hanem bizony a régen otthagyott családi fészekben is. A dolgok pedig úgy állnak, hogy a színpadi díva után ismét fel kell neki venni a anyuka jelmezt.