Ba-Na-Na!!! Itt vannak a Minyonok, erre vártál egész évben

De mozikban az Amy Winehouse film is! Soroljuk a kínálatot.

MV5BMjM2NjE1MTc2M15BMl5BanBnXkFtZTgwOTM1NDgwNjE@._V1__SX1218_SY859_

Gru előtt

Minyonok – Nagyot húzott 2010-ben az Illumination Entertainment, amikor első bemutatkozó filmjükkel berobbantak a köztudatba. Ez volt a Gru, ahol egyrészt a szerethető ember karakterek, másrészt pedig a bolondos minyonok vették be magukat a szívünkbe. Minyonok az óta szárnyalnak. Pólókon, bögréken, gyorséttermi kaja mellé csomagolva, sapkákon és minden elképzelhető eladható cuccra felkerültek. Tavalyelőtt megvolt a Gru második része és már akkor beharangozták, hogy lesz a minyonoknak egy saját filmje is. Hát most tessék, itt is van. Stuart, Kevin és Bob nagy kalandra indulnak, hogy megtalálják a főgonoszt, akit szívvel lélekkel szolgálhat a minyonok társadalma. A kis sárga, gülüszemű figurák mindenkinek a szíve csücskei. Ez a mozi garantáltan kasszát robbant majd. Szombathelyen mindkét moziban lehet keresni.

They tried to make me go to rehab but I said, ‘No, no, no

Amy – Az Amy Winehouse-sztori – Azt gondolom Amy Winahouse-t senkinek nem kell bemutatni, vagy talán még is? Asif Kapada dokumentumfilmje most azt próbálja meg elmesélni, mi zajlott a színfalak mögött. Hogy lett egy külvárosi londoni lányból ünnepelt díva, aki aztán a szemünk láttára lette tönkre magát az alkohollal, és drogokkal. A film jó néhány fesztivál zsűrit meggyőzött, hogy végre a közönség is láthatja. Savaria moziban vetítik.

Hackerek, hackerek mindenütt

Who Am I – Egy rendszer sincs biztonságban – Mivel létező probléma, vagy intézmény és egyre többet találkozunk a hackerekkel  a hackerfilmek is egyre többször jelennek meg. Ezúttal egy német thriller apropója a kockák zárt csoportja. Főhősünk Benjamin egy átlagos fiatalember, aki egyszer csak megismerkedik Max-szel, az öntörvényű hackerrel és hősünk előtt egyszerre nagyon sok ajtó nyílik meg. Társaságra talál és a sikerek hacker akciók után úgy érzi, hogy végre lett valaki. A dolgok akkor kezdenek rosszabbra fordulni, amikor a német titkosrendőrség és az Interpol is nyomozni kezd a fiatalok után. Ha az Agora Savaria filmszínházban nem hackelik meg a vetítőt, akkor ezt a filmet bizony ott lehet nézni.

Brazil, de nem szappanopera

A második anya – Egy vígjátéki elemekkel is operáló brazil dráma. Aminek középpontjában egy házvezető nő Val áll. Val több évtizede dolgozik egy jó módú Sao Paulo-i családnál, így azonban lányát másra kellett bízni, hogy felnevelje. 10 év után találkozik újra egymással anya és lánya. A lány pedig már egy teljesen másik világszemléletet hordoz magával. Ahol nincsenek társadalmi rétegkülönbségek és ahol egy szegény családból származó diák is nyerhet egyetemi felvételit. Savaria moziban nézhető.