Amikor a farok csóválja

A Magic Mike XXL igazán jó szórakozás, és nem csak a csajoknak. Mert a dülledő mellizmok mellé, amolyan igazi kan bulis érzés is társul.

MV5BMjAzOTY1MTIxMF5BMl5BanBnXkFtZTgwMTk1NTMzNTE@._V1__SX1218_SY816_

2012-ben mutatták be a Magic Mikeot, hiszen volt még egy hatalmas űr a csajoknak szánt filmes palettán. Az pedig a rommá gyúrt srácok, chippendale showja köré szőtt sztoriból összeálló filmes alapanyag. Bár az alkotás nem lett egy Oscar-díjas anyag, azért kaszáltak vele rendesen, és azt tudjuk, ha Hollywoodban valamelyik szekér nekiáll gurulni, arra bizony fel kell ülni, egy jó nagyra nyitott zsákkal, hogy hadd hulljon bele még több zöld hasú. Bevallom, hagytam magam a csajomnak elráncigálni a folytatásra, és nem fogjátok elhinni, nem bántam meg.

MV5BMjIyMzkwMTE5MV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTE1OTEwNjE@._V1__SX1218_SY816_

Mert bár a Magic Mike kimaradt az életemből, az XXL pont annyira lehetne pasi film, mint a kigyúrt pasik okán csaj film. Ez a film ugyanis nem szól másról, mint a buliról, szeszről, ökörködésről, jó zenékről, flörtről, picit a gyúrásról és a MILFekről is.

MV5BMTA0NTk5OTA2MjdeQTJeQWpwZ15BbWU4MDMyNTkxMDYx._V1__SX1218_SY816_

Az egésznek van egy nagyon kellemes buddy-movie hangulata, azzal együtt, hogy tulajdonképpen road-movieról van szó. Hőseink ugyanis, a stripper pályafutásuk végén lévő, még mindig önmagukat kereső szépfiúk, akik annak ellenére, hogy karrierjüket a strippen kívül eddig nem sikerült elindítani, identitásukkal pontosan tisztában vannak. Az sem okoz nekik gondot, ha útközben éppen egy travi bárban kell megcsinálniuk a bulijukat. Mert pontosan olyan elegánsan és szórakoztatóan teszik meg mindezt, mintha sikító lányok előtt kellene jól érezniük magukat.

MV5BMTc1Mzk5Njc0MV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTM1OTEwNjE@._V1__SX1218_SY816_

Pontosan ezért hagyott ez a film maga után nagyon kellemes szájízt, mert éles határvonalat húz az alpáriság és a még ízléses szórakoztatás között. Mert ha valaki azt gondolja, hogy a Magic Mike XXL arról szól, hogy kigyúrt pasik tejszínhabot szopatnak a közönséggel a farkukról, az nagyon is téved. Itt az ötletes koreográfia, a dögös zene és a buli hangulat visz mindent. Még Channing Tatum első kockahas villantására is egy órát kell várnia a tisztelt nézőnek.

MV5BNTU5MDg0ODg3N15BMl5BanBnXkFtZTgwMzA1OTEwNjE@._V1__SX1218_SY816_

Bár a dramaturgia itt-ott egy kicsit döcög, és a film néha belassul, főhőseink MILF-partyba csöppenése után már zökkenőmentesen jutunk el a végső nagy fináléhoz. Ami becsapósan lassan indul, de aztán azt kívánod, bár soha ne érne véget, mert te is ott szeretnél lenni az első sorban, dobálni az egy dollárosokat.

MV5BMjI1NzI0MTM3Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwODY4OTEwNjE@._V1__SX1218_SY859_

Összegzés: A Magic Mike XXL pontosan annyi akar lenni, amennyi a témában van. Pontosan ettől működik a dolog és lesz szórakoztató a film. Valószínű nem ez lesz életed filmtörténeti mérföldköve, de simán lehet vele hangolni egy péntek esti bulira.

Értékelés: 7/10.

Akinek ajánlom: Jókedvű táncos lábú pasiknak és a ritmust érző csajoknak. Utóbbiaknál még egy filmvégi bugyi csere sem lesz kizárt.

Akinek nem ajánlom: Homofób, botlábú, botfülű elhízott buli kerülőknek. Ők még csak véletlenül se próbálkozzanak vele.