Végre új Pixar-film kerül a mozikba

Sőt betekintetünk a hollywoodi aranyifjak életébe is. A skandinávok megint meg vannak borulva és van egy jó kis horror is. Ezt nézhetjük a szombathelyi mozikban mától.

MV5BMjIzMzAyOTU4OV5BMl5BanBnXkFtZTgwODMzNjE4NTE@._V1__SX1218_SY859_

Újabb Pixar varázslat

Agymanók – Legutóbb 2013-ban adott ki filmet a Pixar. Akkor aztán behúzták a kéziféket és úgy döntöttek, hogy visszatérnek az eredeti ötletekhez. Mondjuk ezt a siralmas Verdák 2 és a viszonylag tűrhető Szörny Egyetem után értem is. Most itt az új filmjük az Agymanók, amiért eddig mindenki odavolt. Főleg a Cannes-i zsűri, akik a versenyprogramon kívül nézték meg a filmet. Az alapfelállás csupán annyi, hogy egy kamaszodó lány történetén keresztül kapunk bepillantást az agymanók világába. Egyes kritikusok szerint, háromszor is mód nyílik egy jó kis könnyezésre. Mindkét szombathelyi moziban nézhető a film.

 

Egy norvég az IKEA ellen

Jön Harold! – Már megint ezek a skandinávok. Jó pofa filmnek tűnik a Jön Harold! Amelynek főszereplője – na nem fogják kitalálni – Harold, egy nyugdíjas korhoz közeledő norvég bútorkereskedő. Csöndben élik a szürke hétköznapjaikat feleségével, amikor egyik napon nem várt eseményként a szomszédjukba költözik az IKEA legnagyobb norvég üzlete. A férfi ezen aztán besokall, fegyvert ragad, hogy elrabolja, majd megleckéztesse az IKEA alapítóját. Merész vállalkozása közben útitársa is akad, egy tinédzserlány szegődik mellé. A zakkant skandinávok a belvárosi Agora moziban találhatók.

Mögötted vannak

Valami követ – A horror-rajongók végre kapnak valami eredetit. Itt van a Valami követ, akire nagyon rá lehet parázni. Egyébként is, ha valaki az utcán követ, már az is elég ijesztő, pláne ha bárkinek képes felvenni az alakját. Ha pedig elkap és rád ragad, akkor egyféleképpen szabadulhatsz meg tőle. Egy szexuális együttlét során, átadod az átkot a partnerednek. Hát ilyen film ez a Valaki követ, aminek a főszereplője egy 19 éves lány. A Savaria moziban lehet rettegni.

 

Tökös film a filmesekről

Törtetők – Hogy milyen is a filmsztárok élete, akik bármit megtehetnek? Nagyjából erre a kérdésre próbál meg választ adni, a Törtetők. Adott egy befutott színész, Vince és a bandája, akik már akkor is együtt nyomultak, amikor Vince még egy ismeretlen kis senki volt. Most pedig, hogy bejött az élet együtt élvezik ki minden percét. Cinema Cityben nyerhetünk betekintést a hollywoodi sztárok életébe.