Részben Spanyolországban forgatják a Trónok harca hatodik évadá

A Trónok harca visszatér Spanyolországba: az HBO bejelentette, hogy a sorozat hatodik évadát részben Gironában és Peniscolában veszik fel.

game-of-thrones-season-five-seville-alcazar-palace

A népszerű széria új szezonjának egyes részeit még idén a Barcelona és a francia határ között fekvő Gironában forgatják, és a stáb egy időre átköltözik a Földközi-tenger partján fekvő tengerparti üdülőhelyre, Peniscolába is – írta a Variety.com.

Bár Spanyolországban az év elejétől jelentős adókedvezményeket kínálnak a forgatócsoportoknak, az HBO főleg a helyszínek miatt döntött a visszatérés mellett. Az ötödik évad egyes részeit ugyanis tavaly Andalúziában vették fel

A Katalónia északi részén található Girona impozáns középkori városfalaival, templomaival és csatornáival ideális helyszín a tévésorozathoz, és Peniscola is rendkívül látványos háttér a fikciós hatalmi harchoz.

A Trónok harca hatodik évadát július végén az észak-írországi Belfastban kezdik forgatni.

A széria executive producere Guymon Casady, Vince Gerardis és George R.R. Martin, producerként pedig Chris Newman, Greg Spence, Lisa McAtackney és Bryan Cogman dolgozik az epizódokon.

-mti-