Amikor a kém törésvonalra viszi a dolgot

Két gyengécskének ígérkező amerikai alkotás, és egy nagyon kemény dokumentumfilm, Edward Snowdenről. Itt a heti moziajánló!

MV5BMTgzMjMwNzA5NF5BMl5BanBnXkFtZTgwMjMzMzA3NTE@._V1__SX1218_SY840_

Titkosított titkárnő

A kém – Egy Magyarországon forgatott kém film. Ohh jaj. Ha a korábbi nálunk forgatott filmek további sorsát nézzük meg, hát kérem szépen, majdnem, hogy ez a biztos recept a bukáshoz. És ha azt is hozzávesszük, hogy a történetet is ezerszer láttuk már, akkor tényleg nagyon kezdhetnek aggódni a stúdiónál. A sztori egyébként nagyon röviden annyi, hogy Law és Statham egy tuti kém páros, akik mégis bajba keverednek és egy titkárnő az egyetlen aki segíthet rajtuk. (Fáj, mi?). Mindkét szombathelyi mozi műsorra vette.

Nagyon törik

Törésvonal – Most komolyan, 2014-ben szükség van még katasztrófa filmekre? Értem én, hogy egy bizonyos korban, a technikai újdonságok miatt élvezet volt egy ilyen filmre beülni a moziba, de, hogy manapság azzal töltsünk majdnem két órát, hogy összedőlt házakat meg sikongató nőket nézzünk, nekem az kicsit céltalan kikapcsolódás. A Rottenen a kritikusok 48%-ra értékelik a filmet, a közönség mutatója 64%-on áll. Mondjuk eleve milyen agyhalott ül be egy katasztrófa filmre? Cinema City játssza.

Kőkemény doku a lehallgatásokról

Citizenfour – A nagy testvér figyel. Tudjuk ezt már rég óta, vagy hát legalábbis sejtjük. Edward Snowden azonban konkréten tudja és nem is félt mindezt elmondani. A Citizenfour egy dokumentum film, arról, hogy az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal, hogyan mászott be a privát szférákba, nyomon követve az smsezéstől kezdve az e-mailezésen át, a facebook profilokig mindent. Tökös és megdöbbentő tanulság a techvilág emberének kiszolgáltatottságáról. Savaria moziban keressétek!