A jövő, a rémület meg a multikulti család

Érkezik Brad Bird jövőlátomása, a kopogószellem és egy sok-sok esküvős francia vígjáték. Pluszban egy kis művészkedés is belefér. Ezek a mozibemutatók a hétre.

MV5BMTc5NjY1ODkwOV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTE3ODE4MzE@._V1._CR1,67,931,491__SX1857_SY927_

Egy kitűző mind felett 

 Holnapolisz – Az általam nagyra tartott Brad Bird készítette sci-finek álcázott szombat délutáni matiné. Túl vagyok már rajta szóval a kritika előtt elöljáróban annyit, hogy néhány látványos jeleneten kívül nem sok mindenért érdemes beülni a Holnapoliszra. Lassú, vontatott, unalmas, tinifilm. Leginkább talán a lányoknak lesz bejövős. Nagy csalódás volt ismerve Bird korábbi munkáit.

Egy család, négy náció

Bazi nagy francia lagzik – Első nekifutásra próbáljunk elvonatkoztatni attól, hogy a cím magyarosításánál már megint nem tudták kikerülni a Bazi nagy görög lagzi sikerét. Na mindegy. ez van. Egyébként az előzetes abszolút pozitív reményeket ébresztett bennem, hogy egy valóban vicces film született. A  rendező-forgatókönyvíró Philippe de Chauveron pár évvel ezelőtt az abszolút vállalható Csodacsapatot tette le az asztalra. Szóval ha  könnyed családi vígjátékra vágynak bátran ajánlom a Bazi nagy francia lagzikat a Savaria moziban.

Frász jön rád

Poltergeist: Kopogó szelllem –  1982-ben már megmutatták milyen az, ha egy családi fészekre rátelepedik a szellemvilág. Most ugyanez a sztori érkezik remake-ben. Gil Kenannak ez a harmadik rendezése és  az első projectje az a Rém rom volt, amit kapásból Oscarra is jelöltek. Bár nem rossz az ajánlólevél, nekem mindig rossz íz keletkezik a számban, ha elolvasom a remake szót. Meg hát az sem tesz túl keménnyé egy horrort, hogy csak 16-os karikát kapott.

A kukorica gyermekei 

Kukoricasziget – Karlovy Varyban  Kristály glóbuszt nyert ez a film, ami egy családi dráma. Az élet körforgásáról, megélhetéskeresésről, egy nagypapáról és egy unokáról. Savaria moziban lehet eljutni a szigetre.