Tavaszi szünet utáni pangás a mozikban

MV5BMTQyOTgyNjA1OV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjEzNjc0MjE@._V1__SX1218_SY859_

Aki a héten új filmre vágyik, annak a Savaria mozi felé kell vennie az irányt.

Chaplin holtteste

A hírnév ára – Xavier Beavois francia-belga-svájci vígjátéka egy megtörtént esetet dolgoz fel. 1977-ben ugyanis egy börtönből szabadult negyvenes férfi, Eddy Ricaart unalmas hétköznapjai alatt egy olyan eszelős ötlettel állt elő, amit még a jól edzett forgatókönyvírók is csak nehezen tudtak volna kitalálni. A gyors meggazdagodás reményében ugyanis Eddy kiásta és elvitte a nemrég elhunyt Chalrie Chaplin holttestét, hogy egy millió dolláros váltságdíjért adja aztán vissza az örökösöknek. Lett-e siker az örült terv után, a mozikban kiderül. Bár a film olyan nagyot nem durrantott, hiszen minden netes oldalon a középszerűnél egy kicsit jobb osztályzatot kapott, a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon egy Arany Oroszlán jelölést mégis csak összekanalazott.

De nehéz az iskolatáska

 

Utam az iskolába – Mi magyar, európai emberek azt gondolánk, hogy az iskola nem kiváltság, hanem alanyi jogon járó szolgáltatás, amit mindenki a szerint vehet igénybe, hogy éppen melyik intézmény szimpatikus vagy, melyik van hozzá épp a legközelebb. A természetfilmes gyökerekkel rendelkező Pascal Plisson, most négy a világ távoli pontján élő gyerek szemével mutatja meg, hogy iskolába járni, bizony nem is olyan egyszerű sokszor, mint ahogy mi az gondolnánk.

A karmester

Fischer Iván – Egy nagyszerű művészről, Fischer Ivánról készített dokumentumfilmet Sólyom András. A film bemutatja a karmester minden oldalát, a szakmait éppen úgy, mint a magánéletből ismerhető barátot.

Nekem is van gépfegyverem, ho-ho-ho

Die Hard – A Savaria moziban pár napig újra műsoron, a Drágán add az életed. Itt van róla bővebben.