Jön a Beavatott 2

Ami igazából már A lázadó, de talán nem is ez a legjobb film a héten. Franciák és dánok garantálják a jó szórakozást. Mozi ajánló a hétre.

MV5BMTUwNTI3NjE3Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwNjk2NTY2MzE@._V1__SX1218_SY816_

Beavatott Vol 2.

A lázadó – Nekem, annak idején kimaradt a Beavatott, de úgy néz ki a film beváltotta a stúdiók hozzá fűzött reményeit, ugyanis elkészült a sorozat második része, A lázadó. Az Éhezők viadalával megindult young adoult film-cunami hullámait, előszeretettel lovagolják meg mások is. A recept egyébként egyszerű: kell egy teljesen átlagos fiatal, akiről kiderül, hogy mégsem átlagos. Majd adjuk a kezébe az éppen aktuális, kissé diktatórikus rendszer megdöntésnek lehetőségét, és készen is vagyunk. Nem kell mást tenni, mint a tömegbeágyazódás ellen küzdő fiatalok zsebpénzét számolgatni kötegszám a pénztárnál. A nemzetközi pontozási rendszerben egyébként ez a film is, szinte ugyanúgy teljesített, mint az első, így akinek tetszett a Beavatott, az bolondulni fog ezért is. Mind a két szombathelyi mozi játssza.

Hol a cipőd?

Hamupipőke – Az Alice Csodaországban  volt az első olyan Disney mese, amit élőszereplősítettek. Most ennek a sornak a következő állomása a Hamupipőke. A sztorin – akár csak legutóbb a Demóna esetében – egy kicsit csavartak a készítők. Így annak is mutathat némi újat, akik a klasszikus mesét ismetik. (És azért valljuk be, vagyunk így ezzel egypáran.) A rendező egyik személyes nagy kedvencem Kenneth Branagh. A netes felöletek egyenlőre egy erős közepesre díjazták a produkciót, így nagy csalódást valószínűleg nem fog okozni. Cinema Cityban tessék keresni.

Hideg, mint a hó

Fácángyilkosok – 2013-ban mutatták be a Mikkel Norgaard – Nikolaj Arcel páros Nyomtalanuk című krimijét, aminek most jön a folytatása. Jó kis északi thriller. Carl Morck nyomozó, most egy 20 évvel ezelőtti gyilkosságot kezd el felgöngyölíteni. Am valami olyasmibe is tenyerel, ami felsőbb köröket is érinthet. A felsőbb körök pedig nem szeretik, ha besározódik a nevük. Így aztán két irányból kezdik el keresni azt a nőt, aki fajsúlyos dolgokat tudhat a két évtizeddel ezelőtt történt kettősgyilkosságról. Savaria mozi a megfeszülő idegek helye.

Ez nem tánc

Samba – Egy nagyon kellemes romantikus vígjátéknak ígérkezik ez a film. Az alapfelállás szerint, Samba egy afrikai bevándorló Franciaországban, aki becsülettel dolgozik egy hotel konyháján, ám amikor egy másik állásinterjún elutasító választ kap, felmerül a veszélye, hogy kiutasítják az országból. Ekkor érkezik meg Alice, aki a bevándorlási hivatal képviselőjeként kerül kapcsolatba a férfival, hogy aztán rövid úton belül, több is legyen majd közöttük, mint hivatali kapcsolat. A film főszereplője Omar Sy, a forgatókönyvíró és rendezőpáros pedig az Életrevalókat követte el. Nem is rossz csapat, mi? Savaria moziban lehet nézni ezt is.

Díjak mindenütt 

A küzdők – A küzdők története meglehetősen egyszerű. Van egy különc lány, aki nem csak szép és vonzó, de még magabiztos és eltökélt is. Madelein ugyanis fejébe vette, hogy katonai kiképzésre megy és a legkeményebb G.I.Jane lesz aki csak valaha a francia hadseregben bakancsot húzott. De hát még egy ilyen lány életébe és váratlanul toppanhat be a szerelem, ami azért az ilyen terveket ha keresztbe húzni nem is, de nagyban átalakítani azt tudja. A filmet A Cannes-i fesztiválon 4 díjjal tüntették ki, a kairói fesztiválon a főszereplőnő vehetett át kitüntetést, mindemellett pedig 9 César-díjra is jelölték.