Ne szórakozz Liam Neesonnal!

A héten újra jól szétrúgja a seggét mindenkinek az öreg Liam. Adam Sandler cipőkben bohóckodik, Sophie Marceau pedig azt teszi amihez a legjobban ért. Végzet asszonya lesz.

MV5BMTk5MTIxMTE2Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTYxMDk2NDE@._V1__SX1218_SY859_

Adam, Adam, nem szorít a cipő?!

A cipőbűvölő – Adam Sandler tavaly kellemes csalódást okozott a Kavarással, de úgy néz ki, hogy idén valami idétlenebbel jön ki. Ezúttal egy olyan cipész bőrébe bújik, aki egy csodavarrógép segítségével bele tud bújni a javításra hátra hagyott cipőtulajdonosok bőrébe. Bár előbb a cipőjükbe kell. Amilyen idétlennek fest az alap sztori, annyira kerekedhet ki belőle valami kellemes is. Bár nem, nem fog. Az IMDB-n 5,5/10-re áll a mutató, a Rottenen pedig 18%-ra dobálták meg a kritikusok. Minden esetre mind a két mozi műsorra vette.

Liam Neeson az új Chuck Norris

Éjszakai hajsza – Bár ezt lehet, már mindenki tudja. Most újra tökös maffia leszámolásba kezd, egy egykori bérgyilkost alakítva. Hogy a feszültség még tovább fokozódjon, Brad Inglesby forgatókönyvíró egy éjszakába sűríti az eseményeket, így nem csak a maffiával, de az idővel is versenyt kell futnia Neeson-nak. Seggek nem maradnak szétrúgatlanok. A közepesnél egy kicsit erősebb osztályzatot kapott ezúttal a mi Liamünk, de hát üsse kavics. Aki az akció filmre még mindig vevő, annak ez lesz a hét filmje. Savariában és Cinema Cityben is műsoron van.

Francia csók

Elemi szerelem – Érdekes kérdést feszeget Lisa Azuelos filmje. Mi van akkor, ha az életét teljes boldogságban élő férfi egyszer csak, egy pillanat alatt eszét veszti és beleszeret egy másik nőbe. Őrlődik a felesége és az újdonság varázsával ható égi tünemény között. Izgalmas téma, annál is inkább, hogy a film teljesen szerzői, a rendezés mellett a forgatókönyvet is Azuelos írta, és én biztos vagyok benne, hogy a végén elő fog jönni a női racionalitás. Már csak ezért is irány a Savaria mozi. Jah, az pedig külön hab a tortán, hogy olyan színészpáros kapta meg a címszerepeket, mint  Sophie Marceau és az Életrevalókkal halhatatlanná váló Francois Cluzet.

A rettegett vörös lámpa

2001-Űrodüsszeia – Be kell mutatni? Be kell mutatni!