John Williams komponál zenét Spielberg hidegháborús kémfilmjéhez

A Bridge of Spies című produkciót korábban St. James Place munkacímmel forgatták. A végleges címváltozatot Marc Platt producer erősítette meg. A film forgatása novemberben a lengyelországi Worclawban zajlott. Spielberg húsz évvel a Schindler listája című Oscar-díjas filmje születése után dolgozott ismét Lengyelországban.

MV5BNTA5NzMwNTk4NV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjIzNTY4MzE@._V1__SX1218_SY859_

A film a hatvanas évek Berlinjében játszódik, egy az Egyesült Államok és a Szovjetunió között létrejött kémcsere történetét eleveníti fel. Az amerikai-német koprodukcióban készülő kémfilm főszerepét Tom Hanks alakítja. A forgatókönyvet az Oscar-díjas Coen testvérek írták. A filmben Mark Rylance, Amy Ryan, Alan Alda és Eve Hewson is szerepet kapott.

Williamsnek és Spielbergnek a Slashfilm.com portál szerint ez a 27. közös munkája. Williams öt Oscar-díjat kapott pályafutása során, köztük A cápa, az E.T. – A földönkívüli és a Schindler listája című Spielberg-filmek muzsikájáért. A nyárra várható Jurassic World zenéjét is ő komponálta, és az új Star Wars-film, a J. J. Abrams rendezésében forgatott Star Wars: Az ébredő Erő dallamait is ő szerezte.

A Bridge of Spies című thrillert 2015. október 16-án mutatják be az észak-amerikai mozikban.

 -mti-