A bolygó neve: Dumapárbaj

Újabb szédítőnek (?) ígérkező magyar vígjáték kerül a mozikba. Jön a Golden Globe díjat zsebelt Birdman és a Nick Cave szereplésével készült 20.000 nap a Földön. Jah, és ismét vásznon a Bolygó neve Halál. Moziajánló.

MV5BMTQ3MDc0NTExNF5BMl5BanBnXkFtZTgwNzEzMDMxMjE@._V1__SX1218_SY859_

Most, hogy az utolsó bejgi végek is elfogytak és a tévéből is kezd kikopni a Reszkessetek betörők és a Bud Spencer –Terence Hill összes. Ismét meg lehet célozni a mozikat. Van itt minden, mint a búcsúban.

Hadházi vs. Kiss

Dumapárbaj – Juj de jó, már megint egy nagyon frankó, közönségfilmmel rukkolt elő a magyar filmes szakma. Hál’ Istennek, hogy a magyar adóforintokból termelődő mozik mind-mind minőségi darabok és a közönség hiányérzet nélkül jöhet ki a vetítőteremből. Most pedig ezek a huncut kis magyar filmesek még egyet csavartak a történeten és a szórakoztató ipar krémjét rakták össze egy produkcióba. Stand up és mozi, ez aztán a váratlan húzás. Arról nem is beszélve, hogy mivel a humor két nagyágyúja annyira vicces, hogy ihaj a filmesek még direktbe sok-sok improvizációt is kértek tőlük. Szóval lesz itt erezd el a hajam. Amúgy Hadházi egy kiöregedett stand upost alakít, Kiss Ádám meg egy az öreg babérjaira törő fenegyereket, Tóbiást. Micsoda életszerű történet és név. Agyam eldobom. Most mindenki rohanjon is a mozikba és nézze meg a legkisebb elvárásokkal ezt a filmet. Úgy talán nem fogja „bézbózütővel” felszerelkezve ütni a film végén a jegypénztár üvegét, hogy a jegyének a dupla árát követelje vissza, mert nem 88 percet elloptak az életőből.

 

Batman! Jah nem, Birdman

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) – Ha valaki minőségi mozira vágyik a héten, az a Birdmant semmiképpen se hagyja ki. A főszereplő (és innen kezdve minden áthallás ér) Michael Keaton, aki egykor egy népszerű képregényhőst alakított három mozifilmben is, azóta azonban jó néhány évtized tovatűnt őt pedig elfelejtették. Történetünk három nap zanzásítása, miközben egykori sztárunk megpróbálja visszaszerezni régelmúlt dicsőségét. A film minőségét jelzi, hogy két Golden Globeot is begyűjtött. Egyrészt Michael Keaton a legjobb színész díjárban részesült, másrészt pedig a legjobb forgatókönyvért járó glóbust is begyűjtötte az alkotás.

 

Nick Cave furcsa utazása

20.000 nap a Földön – Bár sok jót ígért a film, már Nick Cave szerzői magassága miatt, ám úgy néz ki valami félresiklott. Tulajdonképpen egy érzésfilmről lett volna szó, ami olyan képeket, fikciós és valóban megtörtént Cave élettöredékeket mutat be, ami egy nagy, hosszú utazásba örvénylik. Az első magyar kritikák alapján azonban egy hosszú és unalmas filmet kapunk, összefüggéstelen mondandókkal. Vagy legalább is a nem vér komoly rajongóknak mit sem mondó háttérinfókkal. Savaria moziban lehet kísérletezni vele.

 

„Get away from her you bitch!”

Aliens – A bolygó neve halál – Az a legjobb rész amikor az arctámadóról átvált a kép Ripley cigit tartó kezére. Nem, az a legjobb rész, amikor behajtanak a tankkal a fészekbe. Nem is, az a legjobb amikor az idegenek az álmennyezet mögött másznak be a barrikád mögé. Nem, nem. Az a legjobb amikor Bishop a szűk csőben kimászik az épületből. Áh, az a legjobb amikor Ripley a rakodóval megküzd a királynővel. Vagy tudjátok mit, mindenki döntse el maga. Mától újra moziban az Aliens. A Savariában lehet ismét izgulni a katonák, Ripley és Newt  életéért.