Hősök és hetedik fiú a moziban

Karácsony ide vagy oda, a szombathelyi mozikban így is lesznek új filmek.

MV5BMTA4NTU0ODkyMTReQTJeQWpwZ15BbWU4MDgwOTQ1ODEx._V1__SX1857_SY903_

Premier előtt láthatjuk a Disney legújabb animációját, nagy buktának ígérkezik az új fantasy és animációként tér vissza Asterix ég meghézhetjük Robin Williams utolsó filmjét.

Disney szuperhős

Hős6os – Itt a Disney legújabb animációs sztorija, a Hős6os, ami külföldön rendkívül jó kritikákat kapott. Nem véletlen, hiszen az az írópáros követte el a    forgatókönyvet, akiknek az Eszeveszett birodalmat és a Mackótestvért is köszönhettük. A film már tuti, hogy jelölve van a 2015-ös Golden Globera és már eddig 30 millió dollár nyereséget hozott. A sztori egyébként egy fiatal feltalálóról szól, na meg persze a robotokról, akik segítenek felderíteni egy kabuki maszkos alaktól eredő rejtélyt. A filmet a Savariában tessék keresni.

Varázsital hektószám

Asterix – Az istenek otthona – Bőven van alapanyag René Goscinny Asterix képregény-folyamában így az animációs filmek és élőszereplős mozik után most egy számítógép grafikás 3D-s alkotást nézhetünk meg. A szokásos római verés mellett ezúttal szeretett galljainknak a civilizációval kell megküzdeniük. A bonyodalmakat ugyanis az okozza, hogy Julius Caesar egy luxus lakótelepet, az Istenek otthonát húzza fel Asterixék faluja mellett, ez pedig rendesen odavág a gall garnitúrának. Asterix és Obelix azonban nem lenne az aki, ha nem vennék fel a kesztyűt és ötlenének ki valami okosat az ördögi terv ellenében.

Robin utolsó alakítása

Éjszaka a múzeumban – A fáraó titka – 2006-ban volt az első éjszakánk a múzeumban. Azóta már a második folytatás érkezik a mozikba. Ezt a múzeumot egyébként nagyon szereti minden alkotó, hiszen az első film óta egyben van a stáb. Sokan nem is tudok hozzátenni, ezúttal a múmia faktorra mennek rá hőseink és a megelevenedett múzeumi tárolók. Fontos megemlíteni, hogy szegény Robin Williams utolsó alakítását lehet látni a vásznon.

He7edik

A hetedik fiú – Ha csak hetedannyra lenne jó film a Hetedik fiú, mint a David Fincher mozija már megérné beülni rá a terembe. Ez a film azonban az év legnagyobb bukásának ígérkezik, és csupán egy teljes hete lesz arra, hogy ezt a produkciót megejtse. És, hogy mi mondatja mindezt velem? A film akkor jön ki, amikor a Hobbit még javában dübörög, fantasy a fantasyra, ráadásul a történet is kb hetvenhetedszer ismétli magát. Egy kiválasztott fiú találkozik egy öreg tanítóval, aki megmondja neki, hogy ő bizony az aki egyensúlyt termt a világban, majd hozzásegíti a tudáshoz amivel legyőzi a legyőzhetetlennek tűnő ellenséget. Heje-huja! A hetedik fiú a Cinema Cityben lakik.