Reese Witherspoon szerint a Wild volt a legnehezebb filmje

Az Oscar-díjas színésznő hétfőn, a BFI Londoni Filmfesztiválon idézte fel a forgatás körülményeit.

_78194894_reesewitherspoongetty

Witherspoon egy fiatal nőt alakít a filmben, aki 1700 kilométert gyalogol magányosan az Egyesült Államok csendes-óceáni partvidékének vonalát követő híres túraútvonalon, a Pacific Crest Trailen a Mojave-sivatagtól Kalifornián és Oregonon át egészen Washington államig, miután házassága tönkremegy.

A Cheryl Strayed memoárjai nyomán készült produkcióban nemcsak a fizikai megpróbáltatások jelentettek terhet a színésznőnek. „Ez volt a legnehezebb szerepem, számos okból kifolyólag. A fizikai része tényleg kemény volt, de az érzelmi része is nagyon megviselt. Nekem kellett a film minden jelenetét megcsinálni, azokat is, amelyek kellemetlenek voltak számomra, mivel végül is az egész az érzelmi őszinteségről szól” – mondta el Witherspoon a film európai premierjén, amelyet a Londoni Filmfesztiválon tartottak.

„A szexjelenetek voltak a legnehezebbek. Még soha életemben nem kellett ilyesmit csinálnom” – fűzte hozzá a 38 évesfilmcsillag, aki egyúttal az alkotás társproducere is volt.

Witherspoon nehéz hátizsákot cipel a 94 napos túra alatt, forró sivatagon és fagyos hegyeken átvágva, miközben igyekszik zöld ágra vergődni önmagával, érzéseivel.
A színésznő elárulta, hogy eredetileg újságpapírral tömték ki a jókora hátizsákot, ám Jean-Marc Vallee rendező ezt valódi, súlyos túrafelszerelésre cserélte ki, hogy hitelesebbnek tűnjön az alakítás.
Witherspoon arról is beszámolt, hogy sokat segítettek neki a Cheryl Strayeddel való személyes beszélgetések, mivel a könyv szerzője is részt vett a forgatáson.
Strayed felidézte, hogy személyes életük apróságait éppúgy megosztották egymással, mint a filmmel kapcsolatos gondolataikat. „Persze megbeszéltük, hogy hogyan kell felvenni egy hátizsákot, de sokkal fontosabb volt, hogy feltárjuk magunkat egymás előtt” – mondta.
Nick Hornby, a forgatókönyvíró fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a Wild nem a szokásos „csajos” film. „A gyászról, a heroinfüggőségről és a promiszkuitásról, valamint a fizikai és szellemi kitartásról szól. Nem igazán hasonlít egyetlen csajosfilmre sem, amelyet valaha láttam” – hangsúlyozta a Pop, csajok satöbbi és az Egy fiúról szerzője.
Az augusztusban a Telluride Filmfesztiválon, majd szeptemberben a torontói mustrán debütált Wild december elején kerül az észak-amerikai mozikba, jövőre pedig már számos európai országban is kitűzték bemutatóját. Witherspoon alakítását sokan már most a hollywoodi díjszezon előtt Oscar-esélyesnek tartják.

-mti-