A bolygó legnagyobb ragadozója szerepel a Jurassic Worldben

Sokáig töprengtek a rajongók, milyen meglepetéssel fog előhozakodni a Jurassic World című dinós produkció, amivel überelheti a sorozat előző részeit.

spinosaurus-aegyptiacus

 

A raptorok már megvoltak, a T-Rexnek is főszerep jutott, és repülő ragadozó gyíkok is megkeserítették már a hősök életét. A Jurassic Worldben sikerül egy olyan vízi ragadozót bemutatni, amely a valaha élt legnagyobb a bolygó történetében, roppant félelmetes, de közben úgy fest, minta másnaposan találta volna ki egy alien-film űrlénytervezője. A 18 méteres szörnyeteg kicsit hasonlít a cápára és a krokodilra, de közben kacsalábakkal kalimpál a vízben. A Spinosaurus elég régen, 95 millió évvel ezelőtt élt. Egyszer már szerepelt egy rövid jelenet erejéig a Jurassic Park-sorozatban: a harmadik részben legyőzött egy T-Rexet egy szárazföldi összecsapásban. Most azonban az új koncepció szerint vízi csatára fog sor kerülni, ami sokkal látványosabb ütközet lesz, tekintve, hogy a Spinosaurusnak ez a lételeme.

 

A Spinosaurus aegypticatust, mert így hívják leendő kedvencünket, már vagy száz éve nyilvántartják, de az első leleteket nem tudták megfelelően tanulmányozni, mert megsemmisültek a második világháborúban. Viszont nemrég új csontok kerültek elő egy marokkói ásatáson, és akkor derült ki, hogy Spino főleg vízi életmódot folytatott. Amikor a kutatók a maradványok alapján modellezték, hogyan nézhetett ki a szörnyeteg, megdöbbenve konstatálták, hogy inkább hasonlított egy űrlényre, mint egy földi teremtményre.