Nyolcadik utas: A szerelem

Újra mozikban az Alien, Michael Douglas mogorva öregemberből, hős szerelmes lesz, a Monthy Python pedig újra összeáll. Ez itt a heti mozitermés.

MV5BMjAyNTQ2ODk4NF5BMl5BanBnXkFtZTYwMDU5ODk2._V1__SX1218_SY816_

A rémálom garantált

A nyolcadik utas: a Halál – Rendezői változat – 35 évvel ezelőtt Ridley Scott megalkotta mindannyiunk rémálmát. Nagyon a filmet senkinek sem kell bemutatni, vagy talán mégis. Hiszen most a Savaria moziban a rendezői változatot kapjuk meg, ami azt jelenti, hogy a film ugyan néhány perccel rövidebb, mint azt eredetileg a közönség láthatta a vetítőkben, ugyanakkor mégis sok jelentettel gazdagabb és talán kicsit feszesebb is. Scott mester keze ezúttal a vágást is dicséri. Aki ünnepelni szeretne, csak rajta. Ritkán lehetünk ennyire biztosak, hogy minőségi darabot kapunk a pénzünkért. Minden idők, 50. valaha volt legjobb filmje.

Mad Max a rendezői székben

Szerelem a végzetem – Behalok attól a jelenttől a Wall Street Farkasában, amikor Jordan apja kikelve magából üvölteni kezd a kedd esti sorozata alatt megcsörrenő telefontól. Nos az urat egyébként, Rob Reinernek hívják és ezt a filmet ő rendezte. Korábba olyan filmeket követett el, mint a Szerelem a Fehér házban vagy éppen a Bakancslista. Jó ajánlólevél mi? Mostani alkotásában főhősünk, a Michael Douglas által megformált karakter egy zsémbes, magának való öregúr, aki akkor kezd kiengedni, amikor unokájának felnevelése egyik napról a másikra a nyakába szakad. Mindehhez pedig pluszban még a szomszédban élő, szingli énekesnő is kezd egyre közelebb kerülni hozzá. Romantikus vígjáték, ugybiza’.

Lázadj!

Az emlékek őre – Az Alkonyat óta tudjuk, hogy a tinédzser korosztály mekkora piacot jelenthet, a jegyértékesítésekénél. És mint tudjuk Hollywoodban ez nem egy elhanyagolható dolog, így máris jöhetnek a különböző filmek, amikben a potenciál megvan arra, hogy csípjen egyet ebből a szeletből. Bár, Az emlékek őre sokkal inkább hajaz az Éhezők viadalára – szabályozott rendszer, megírt sors és elnyomó hatalom – mint, a már példaként hozott vámpíros filmre. Eddig meglehetősen ellentmondásos értékelések jöttek ki a filmről. Az IMDB 7,7/10-es indexe ellen a Rotten egy 32%-is kritikai mérleget tolt ki. A magam részéről csak előítéleteket tudnék felhozni, így inkább csak annyit közlök: Cinema Cityben lehet megnézni a filmet.

Újra és utoljára

Monty Python LIVE (mostly) – Valószínűleg utoljára láthatta a közönség július végén az angol abszurd humor nagyágyúit együtt a színpadon. Aki, nem volt ott az se bánkódjon ugyanis a leporolt és újraértelmezett Monty Python klasszikusok most a Cinema Cityben újranézhetőek. John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones és Michael Palin tessék még folytatni!