Az elvarázsolt FIFA esete a szuper Scarlett Johanssonnal

Akció, katasztrófa, dráma és tündéres gyerekfilm. Ez a heti mozi bemutatók palettája a héten Szombathelyen.

MV5BMjI2ODc0NjIxNF5BMl5BanBnXkFtZTgwNjAxMzMyMjE@._V1__SX1303_SY591_

Agyunk rejtett kincsei

Lucy – Luc Besson újra filmet írt és forgatott, ez a Lucy. Amelyben a főszereplő mindannyiunk kedvenc D kosaras színésznője, Scarlett Johansson. A történet röviden annyi, hogy főszereplőnket némi kis drog átcsempészésére kényszerítik, ám a testébe helyezett zacsik egyike kidurran, a cucc pedig szépen szivárogni kezd, amitől Lucy hihetetlen, már-már szuperhősi képességekre tesz szert. A dolog nyitja pedig abban van, hogy a szer hatására folyamatosan veszi át az irányítást az agya felett. Vagyis szépen halad afelé, hogy szervének 100%-át uralja és használja. Ez pedig nem kicsi fór akkor, ha az ember lánya bosszút akar állni azokon, akik drogcsempészetre kényszerítették. A közönség nagyon várja a filmet, hiszen Besson neve mindig is garancia volt a különleges ízzel átitatott szórakozásra.

 

Szeles

A vihar magja – A Twister volt a legutóbbi nagy dobás a katasztrófafilmek piacán. Jó 18 évvel azután pedig ismét támadnak a hurrikánok egy olyan filmes piacon ahol a képregény adaptációk és kaijukon kívül más nem nagyon fut. Történetünk helyszíne egyébként egy amerikai kisváros, ahová egy légköri anomália következtében ezer meg egy forgószél csap le. A műfajilag thrillernek megjelölt alkotásban pedig van aki menekülne, de olyan is van aki pont a vihar magjába szeretne eljutni. Nagy durranásnak ez így nem tűnik, IMDB-n is 6,2/10-es értékelésen áll.

 

Nagy foci, nagy pénz

A közös szenvedély – A század elején nem kis erőfeszítésbe telt, hogy lelkes urak egy csoportja megalapítsa majd életben is tartsa a FIFÁ-t, vagyis a nemzetközi labdarúgó szövetséget. A közös szenvedély ezt az időszakot eleveníti meg, belefoglalva az első, 1930-as Világbajnokság megrendezését is. Bár az ötlet és a történet egy jó mozit ígér, a IMDB 3/10-et osztott rá. Nem csoda, hogy már az idei VB ideje alatt minden reklámblokkban ment a film trailere.

 

Tündéri

Csingiling és a kalóztündér – Pán Péter nagy barátja Csingiling új kalandra hívja a gyerekeket. Ahogy gondolom közülük is leginkább a lányokat. Visszatérés Seholszigetre, ahol ezúttal egy jó indulatú tündérlány okoz némi galibát. Kalózok, tündérpor és CGI animált karakterek. Ezt kínálja ez a film. Mindkét moziban levadászható!