Megfilmesítik a Tigris és sárkány előtörténetét

A forgatási munkálatok idén júliusban kezdődnek Új-Zélandon, számos látványos szuperprodukció helyszínén.

_74345409_rexfeatures_1566900a

A The Green Destiny (A Zöld Végzet) című moziban ismét Michelle Yeoh ölti magára a női harcos, Jü Su Lien szerepét. A film előkészületei már folynak. A forgatási munkálatokat várhatóan az új-zélandi Aucklandben kezdik, majd további két hétig fognak Kínában forgatni. A mozit a kínai Jüen Vo-ping rendezi, aki annak idején a Tigris és sárkány harcművészeti-, illetve akciójeleneteit koreografálta.

A 2000-ben megjelent film 213,5 millió dolláros bevételt produkált, és ezzel minden idők legsikeresebb kínai nyelvű mozijává vált. Egy évvel később elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat, és további három technikai kategóriában is diadalmaskodott. A film sikerének egyik titka, hogy szerelmi történet, feminista csavarral fűszerezett harcművészeti fantázia és lenyűgöző kínai helyszínekkel gazdagított történelmi eposz ötvöződik benne.

A rendező Ang Lee kifinomult technológiát alkalmazva tette lehetővé, hogy a szereplők a gravitációt meghazudtoló mutatványokat adjanak elő, ezzel bevonzva a mozikba a mindössze egy évvel korábban bemutatott, Mátrix című kasszasiker rajongóit – írta a BBC.

A film alapjául Vang Tulu kínai író ötrészes regénysorozatának (Crane Iron Pentalogy) negyedik kötete szolgált. Az előtörténet munkálatai a regények megfilmesítési jogait illetően kirobbant vita miatt csúsztak. Az immár a The Weinstein Company gondozásában készülő produkció Vang sorozatának ötödik részére épül.

-mti-